“Μήλα” μου γλυκά!!!
Υλικά
4 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και τριμμένα
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
3/4 κούπας σπορέλαιο
για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μήλα μας και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
το μείγμα μας.
Λαδώνουμε καλά με το σπορέλαιο ένα ταψί 30x40 και
βάζουμε στον πάτο 3 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα.
Βάζουμε λίγη από τη γέμιση.
Απλώνουμε πάλι ένα φύλλο και λαδώνουμε,βάζουμε
γέμιση και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να
τελειώσουν τα υλικά μας και να κλείσουμε την πίτα
μας με το τελευταίο φύλλο.
Λαδώνουμε με το υπόλοιπο από το λάδι που
μας έχει μείνει και χαράζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου μία ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.
Υλικά
4 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και τριμμένα
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
3/4 κούπας σπορέλαιο
για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μήλα μας και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
το μείγμα μας.
Λαδώνουμε καλά με το σπορέλαιο ένα ταψί 30x40 και
βάζουμε στον πάτο 3 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα.
Βάζουμε λίγη από τη γέμιση.
Απλώνουμε πάλι ένα φύλλο και λαδώνουμε,βάζουμε
γέμιση και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να
τελειώσουν τα υλικά μας και να κλείσουμε την πίτα
μας με το τελευταίο φύλλο.
Λαδώνουμε με το υπόλοιπο από το λάδι που
μας έχει μείνει και χαράζουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου μία ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου