Αν βαρεθήκατε τα
συνηθισμένα!!!
Υλικά
για το σιρόπι
3 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
1 βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι
για το χαλβά
3/4 κούπας καλό σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
1/2 κούπας σταφίδες ξανθές
1/2 κούπας cranberries
σαντιγί και κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι,εκτός από το χυμό λεμονιού,να βράσουν για
10 λεπτά.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός προσθέτουμε το λεμόνι.
Σε άλλο σκεύος βάζουμε το λάδι,το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και καβουρδίζουμε
σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε σταφίδες και cranberries και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
Ενώνουμε με πολλή προσοχή,να μην καούμε,το σιμιγδάλι και το σιρόπι σε ένα
σκεύος και
ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της
κατσαρόλας.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο σκεπασμένο και αδειάζουμε σε φόρμα.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
Γαρνίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΣΗΜ:Ξέρω ότι ίσως σας ξενίζει λίγο το πάντρεμα χαλβά – σαντιγίς όμως πιστέψτε
με ο συνδιασμός είναι φανταστικός!!!
Υλικά
για το σιρόπι
3 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
1 βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι
για το χαλβά
3/4 κούπας καλό σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
1/2 κούπας σταφίδες ξανθές
1/2 κούπας cranberries
σαντιγί και κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι,εκτός από το χυμό λεμονιού,να βράσουν για
10 λεπτά.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός προσθέτουμε το λεμόνι.
Σε άλλο σκεύος βάζουμε το λάδι,το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και καβουρδίζουμε
σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε σταφίδες και cranberries και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
Ενώνουμε με πολλή προσοχή,να μην καούμε,το σιμιγδάλι και το σιρόπι σε ένα
σκεύος και
ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της
κατσαρόλας.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο σκεπασμένο και αδειάζουμε σε φόρμα.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
Γαρνίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΣΗΜ:Ξέρω ότι ίσως σας ξενίζει λίγο το πάντρεμα χαλβά – σαντιγίς όμως πιστέψτε
με ο συνδιασμός είναι φανταστικός!!!
Αναμιγνύουμε βάζοντας το σιρόπι στο μείγμα ή το αντιθετο??επειδή λέτε προσοχή να μην καουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρεπιπτοντως συγχαρητήρια για το site!!το έχω σαν οδηγό ότι κι αν φτιαξω!ευχαριστούμε που μοιράζεστε μαζί μας τις τόσο πολύτιμες συνταγες!εδώ και χρόνια σας συμβουλευομαι και πάντα με έχετε βγάλει ασπροπρόσωπη!Συγχαρητήρια και πάλι! ,
ΑπάντησηΔιαγραφή