Μία τόσο απλή πιτούλα,μετατρέπεται σε
αριστοτέχνημα, αν την πλέξουμε με τον
παρακάτω τρόπο…έναν τρόπο εξαιρετικά
διαδεδομένο στο διαδίκτυο.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
αλλαντικά τις προτίμησής σας(εγώ χρησιμοποιώ
σαλάμι μπύρας ή καπνιστή γαλοπούλα CRETA FARM)
ποικιλία κίτρινων τυριών (τριμμένα)
πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε δεξιά και αριστερά από τη μακριά
του πλευρά σε 8 λοξά κομμάτια,όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Αραδιάζουμε στο κέντρο κομμένα ακατάστατα τα κομμάτια του αλλαντικού
που επιλέξαμε.
Σκεπάζουμε με μπόλικα τριμμένα τυριά.
Προσθέτουμε και τα κομμάτια της πράσινης πιπεριάς.
Ενώνουμε μεταξύ τους,τα πρώτα κομμάτια της κάθε πλευράς,
όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Αρχίζουμε να πλέκουμε δεξιά και αριστερά
με τα υπόλοιπα κομμάτια που μας έχουν μείνει.
Όταν ολοκληρώσουμε το πλέξιμο,τοποθετούμε την πίτα σε αντικολλητικό ταψί
και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου
30 λεπτά,μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.
Βγάζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
αριστοτέχνημα, αν την πλέξουμε με τον
παρακάτω τρόπο…έναν τρόπο εξαιρετικά
διαδεδομένο στο διαδίκτυο.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
αλλαντικά τις προτίμησής σας(εγώ χρησιμοποιώ
σαλάμι μπύρας ή καπνιστή γαλοπούλα CRETA FARM)
ποικιλία κίτρινων τυριών (τριμμένα)
πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε δεξιά και αριστερά από τη μακριά
του πλευρά σε 8 λοξά κομμάτια,όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Αραδιάζουμε στο κέντρο κομμένα ακατάστατα τα κομμάτια του αλλαντικού
που επιλέξαμε.
Σκεπάζουμε με μπόλικα τριμμένα τυριά.
Προσθέτουμε και τα κομμάτια της πράσινης πιπεριάς.
Ενώνουμε μεταξύ τους,τα πρώτα κομμάτια της κάθε πλευράς,
όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Αρχίζουμε να πλέκουμε δεξιά και αριστερά
με τα υπόλοιπα κομμάτια που μας έχουν μείνει.
Όταν ολοκληρώσουμε το πλέξιμο,τοποθετούμε την πίτα σε αντικολλητικό ταψί
και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου
30 λεπτά,μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.
Βγάζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Geia sou Alexandra molia anakalupsa ti selida sou kai einai teleia! Ginete na etoimasoume ti kaseropita kai prin tin psisoume na tin valoume stin katapsuksi? Efxaristo! Georgia
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Γεωργία μου.
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λογάκια που μου γράφεις.
Γεωργία μου δεν ξέρω αν το γνωρίζεις,αλλά κατεψυγμένα τρόφιμα που αποψύχονται καλό είναι να μην μπαίνουν ξανά στην κατάψυξη.
Σε διαφορετική περίπτωση η πιτούλα δεν θα είχε κανένα άλλο λόγο να μην μπορεί να καταψυχθεί για να χρησιμοποιηθεί αργότερα...
Αυτά από μένα.
Εύχομαι να σε βλέπουμε συχνά στο εξής....
Καλό απόγευμα από μένα,
Αλεξάνδρα
Αγαπητή Αλεξάνδρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχο και νοστιμότατο το blog σου.
μόλις δοκιμάσαμε την κασερόπιτα της στιγμής είναι πραγματικά
υπέροχη, ευχαριστούμε πολύ για την "έμπνευση" !
Ράνια