Απαιτώ να τα δοκιμάσετε!!!
Δεν υπάρχουν!
Υλικά
1 1/3 κούπας αλεύρι
1 1/2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ.αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/3 κούπας ηλιέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 αβγό
3/4 κούπας γάλα
για την επικάλυψη
1/2 κούπας βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ αλεύρι,baking powder,αλάτι και κανέλα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το λάδι,τη ζάχαρη,το αβγό και το γάλα.
Αδειάζουμε το μείγμα των στερεών υλικών μέσα στα υγρά
και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες θήκες φόρμας για muffins.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς
Κελσίου για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά
από πάνω.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτάμε τα muffins ένα-ένα
όσο είναι ακόμη ζεστά,αφού προηγουμένως τα βγάλουμε
με προσοχή από τη φόρμα.
Τα περνάμε αμέσως από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και σερβίρουμε.
Αν έχετε φόρμες με τρύπα αδειάστε το μείγμα μέσα σε αυτές.
Θα δείτε τα muffins σας να μετατρέπονται στην κυριολεξία σε doughnuts.
Y p e r o x a!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους τα έκανα! Τα είχα βάλει καιρό στο μάτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρκετά καλά, λίγο πιο πολλή ζάχαρη νομίζω πώς ήθελε η ζύμη (για τα δικά μου γούστα)..
Σε παρακαλώ όμως βάζε και τις δοσολογίες με γραμμάρια ή ml γιατί δεν έχω κούπα-μεζούρα..Όπου είναι δυνατόν..
ΤΕΛΕΙΑ ΕΓΙΝΑΝ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμίζουν πράγματι doughnut!!!!!
ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια!!!