Ζουμερή,μυρωδάτη και απλά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!!
Υλικά
500 γρ. φύλλο Βηρυτού
για την κρέμα
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
1 baking powder
3 πορτοκάλια ξύσμα και χυμό
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
χυμό από 1 πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλας
τις 6 πορτοκαλόκουπες από τα πορτοκάλια της κρέμας
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα φύλλα ένα ένα και τα κομματιάζουμε.
Τα βάζουμε ακατάστατα μέσα στο ταψάκι μας
διαστάσεων 34x22εκ.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για την κρέμα μέσα σε μπολ
και τα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.Προσοχή,γιατί
πιτσιλάει το μείγμα κατά το χτύπημα.Χρησιμοποιήστε
καλύτερα το μεγάλο μίξερ,αν έχετε,που σκεπάζεται ο κάδος.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα και
βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά ακριβώς
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και αφήνουμε
να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα μαζί τα
υλικά του σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά,
(μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει ).
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να τραβήξει όλο το σιρόπι του.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό πάνω στις κούπες
του πορτοκαλιού που βράσαμε μαζί με το σιρόπι και οι οποίες είναι υπέροχες!!!
Η συνταγή είναι από τηλεοπτική εκπομπή.
Σας ευχαριστώ για αυτή τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠορτοκαλόπιτα αποδείχθηκε αφράτο και ζουμερό, όλα όπως μου αρέσει!
Σας ευχαριστώ για τις συνταγές σας!