Ένα κέικ νηστίσιμο
και όχι μόνο…
Αν σας αρέσει η γεύση από το παστέλι,
θα το λατρέψετε χωρίς αμφιβολία!!!
Υλικά
300 γρ. ταχίνι
350 γρ.χυμό πορτοκάλι
400 γρ.ζάχαρη
400 γρ.αλεύρι μαλακό
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
50 γρ.σταφίδα ξανθή
50 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
ξύσμα πορτοκαλιού
για τη φόρμα
50 γρ. σουσάμι
50 γρ. ζάχαρη
λάδι για το λάδωμα της φόρμας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το ταχίνι,το χυμό,τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι,αλάτι και μπέικιν.
Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να γίνει ένας πολτός.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
Πασπαλίζουμε τη φόρμα πολύ καλά με όλο το σουσάμι
της συνταγής,να κολλήσει πολύ καλά παντού.
Κάνουμε το ίδιο και με τη ζάχαρη.
Αδειάζουμε στη φόρμα με προσοχή το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Στη συνέχεια
χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 και συνεχίζουμε
το ψήσιμο για άλλα 35 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και
το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Είναι ένα φανταστικό γλυκό,δεν έχει την υφή του κέικ που γνωρίζουμε είναι
λίγο πιο βαρύ αλλά πιστέψτε με είναι το κάτι άλλο!!!
Δοκιμάστε το σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο…..
θα νομίζετε πραγματικά ότι τρώτε παστέλι….
Αν σας αρέσει η γεύση από το παστέλι,
θα το λατρέψετε χωρίς αμφιβολία!!!
Υλικά
300 γρ. ταχίνι
350 γρ.χυμό πορτοκάλι
400 γρ.ζάχαρη
400 γρ.αλεύρι μαλακό
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
50 γρ.σταφίδα ξανθή
50 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
ξύσμα πορτοκαλιού
για τη φόρμα
50 γρ. σουσάμι
50 γρ. ζάχαρη
λάδι για το λάδωμα της φόρμας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το ταχίνι,το χυμό,τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι,αλάτι και μπέικιν.
Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να γίνει ένας πολτός.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
Πασπαλίζουμε τη φόρμα πολύ καλά με όλο το σουσάμι
της συνταγής,να κολλήσει πολύ καλά παντού.
Κάνουμε το ίδιο και με τη ζάχαρη.
Αδειάζουμε στη φόρμα με προσοχή το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Στη συνέχεια
χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 και συνεχίζουμε
το ψήσιμο για άλλα 35 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και
το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Είναι ένα φανταστικό γλυκό,δεν έχει την υφή του κέικ που γνωρίζουμε είναι
λίγο πιο βαρύ αλλά πιστέψτε με είναι το κάτι άλλο!!!
Δοκιμάστε το σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο…..
θα νομίζετε πραγματικά ότι τρώτε παστέλι….
τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοο μπραβο σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόλα καλά βρε παιδιά, αλλά εμένα μου κάηκε το σουσάμι. Δεν ξέρω πως τα καταφερνετε και δεν σας καίγεται. Αν θέλετε πείτε μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήδίδυμος 7.9.2013
Αλεξάνδρα πολύ ωραία συνταγή για κέικ θα το δοκιμάσουμε μπράβο σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορουμε να βαλουμε μελι αντι ζαχαρη;;
ΑπάντησηΔιαγραφή