Για τους φανατικούς της μαύρης
θεάς!!!
Υλικά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. κακάο
1 βανίλια
150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
250 γρ. γάλα ζεστό
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κούπας τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τη βανίλια.
Χτυπάμε σε μπολ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά,χτυπώντας πάντα μετά από κάθε προσθήκη.
Ανακατεύουμε τη σόδα και το baking με το ζεστό γάλα.
Αδειάζουμε στο μείγμα του μπολ.Χτυπάμε για 2 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 28-30 εκ. και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω-κάτω) για 50 λεπτά
περίπου.
Όταν είναι έτοιμο,βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
για το σιρόπιΒάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.Ανακατεύουμε να λιώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε!
ΣΗΜ:Το φανταστικό αυτό γλυκάκι θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι σιροπιαστό αλλά
ελαφρώς βρεγμένο!
Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. κακάο
1 βανίλια
150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
250 γρ. γάλα ζεστό
για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κούπας τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τη βανίλια.
Χτυπάμε σε μπολ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά,χτυπώντας πάντα μετά από κάθε προσθήκη.
Ανακατεύουμε τη σόδα και το baking με το ζεστό γάλα.
Αδειάζουμε στο μείγμα του μπολ.Χτυπάμε για 2 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 28-30 εκ. και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω-κάτω) για 50 λεπτά
περίπου.
Όταν είναι έτοιμο,βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
για το σιρόπιΒάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.Ανακατεύουμε να λιώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε!
ΣΗΜ:Το φανταστικό αυτό γλυκάκι θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι σιροπιαστό αλλά
ελαφρώς βρεγμένο!
Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου.
καλησπέρα Αλεξάνδρα, αν διπλασιάσω το σιρόπι θα είναι σιροπιασμένο και υγρό μέσα;
ΑπάντησηΔιαγραφή