Ένα άκρως χειμωνιάτικο
φαγητό!!!
Υλικά
500 γρ. χοιρινό κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς
1 δεματάκι πράσα
μπόλικο σέλινο (φύλλα και ρίζα)
1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το αβγολέμονο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
2 αβγά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε τα πράσα μας σε
ροδέλες 2 εκ.Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να
ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε το κρέας.
Όταν σοταριστεί από όλες τις μεριές,ρίχνουμε μέσα τα πράσα
και το σέλινο,φύλλα και ρίζα.
Αλατοπιπερώνουμε,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και
σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα υλικά μας και να μείνει
το φαγητό με αρκετό ζουμάκι.
Φτιάχνουμε το αβγολέμονο σύμφωνα με τη συνταγή (αλλά
με τις ποσότητες που δίνω εδώ,για να γίνει πιο πηχτή η
σάλτσα μας) και αβγοκόβουμε.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Υλικά
500 γρ. χοιρινό κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς
1 δεματάκι πράσα
μπόλικο σέλινο (φύλλα και ρίζα)
1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το αβγολέμονο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
2 αβγά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε τα πράσα μας σε
ροδέλες 2 εκ.Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να
ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε το κρέας.
Όταν σοταριστεί από όλες τις μεριές,ρίχνουμε μέσα τα πράσα
και το σέλινο,φύλλα και ρίζα.
Αλατοπιπερώνουμε,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και
σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα υλικά μας και να μείνει
το φαγητό με αρκετό ζουμάκι.
Φτιάχνουμε το αβγολέμονο σύμφωνα με τη συνταγή (αλλά
με τις ποσότητες που δίνω εδώ,για να γίνει πιο πηχτή η
σάλτσα μας) και αβγοκόβουμε.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Νερό βάζουμε στη συνταγή? Η θα βγάλει το πράσο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς,νερό θα βγάλουν τα πράσα,οπότε δεν χρειάζεται να βάλουμε άλλο
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία αν τελικά το δοκιμάσεις.
Α.
Επιτέλους έφτιαξα αυτό το υπέροχο φαγάκι! Με φρέκσο ψωμάκι και τυράκι ειναι μούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Αλέκα μου!!!
=)