Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σοκολατίνα με σιρόπι σοκολάτας και ινδοκάρυδο


Αχ! Σούλα!!!
DSCN7211

Υλικά
3 αβγά χωρισμένα ασπράδια από κρόκους
238 γρ. γάλα
225 γρ. σπορέλαιο
1 1/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας αλεύρι
1 baking powder
1 βανίλια

για το σιρόπι της επικάλυψης
250 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. γάλα
50 γρ. άχνη ζάχαρη

ινδοκάρυδο για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι
να σχηματιστεί μαρέγκα.

DSCN7137

DSCN7140

Σε άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με το σπορέλαιο και χτυπάμε
με το μίξερ.

DSCN7138

Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μερικά
λεπτά ακόμη,3 με 4.


DSCN7141

DSCN7142

Βάζουμε μέσα στο μπολ τη μισή από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με
σπάτουλα απαλά από κάτω προς τα πάνω να ενσωματωθεί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη μαρέγκα.

DSCN7143

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 32 εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

DSCN7144

Βγάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει.Το χωρίζουμε σε κομμάτια.
DSCN7150

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι της επικάλυψης σε κατσαρόλα
να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
DSCN7196

Παίρνουμε τα κομμάτια του κέικ και τα βουτάμε στο σιρόπι
να καλυφθούν γύρω γύρω.

DSCN7197

Στη συνέχεια τα περνάμε από το ινδοκάρυδο να καλυθούν καλά.

DSCN7198

Αφήνουμε λίγο να στερεοποιηθούν και σερβίρουμε.
DSCN7206

ΣΗΜ:Όταν κόβουμε το γλυκό θα πρέπει να έχει τρία χρώματα:του κέικ,της σοκολάτας
και φυσικά της καρύδας.
Συνταγές..19

Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Σούλα.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...