Πεντανόστιμο!!!
Υλικά
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
3 αβγά
250 γρ.αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ.φηφίδες σοκολάτας ή 200 γρ. σταφίδες ξανθιές ανακατεμένες με
1-2 κ.σ. αλεύρι
ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Στύβουμε και προσθέτουμε στο μείγμα το χυμό του
πορτοκαλιού μαζί με τη βανίλια.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και χτυπάμε πάλι.
Τέλος,ρίχνουμε σε δόσεις,χτυπώντας,το αλεύρι που
έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
Βάζουμε τις ψηφίδες σοκολάτας ή τις σταφίδες σε μπολ
και τις πασπαλίζουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι.
Ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.
Προσθέτουμε και τις ψηφίδες ή τις σταφίδες στο μείγμα
και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 20 εκ.
ή μακρόστενη με ανάλογες διαστάσεις.
Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά,
κάνοντας πάντα το τεστ της οδοντογλυφίδας.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και
αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο κέικ!!!
Υλικά
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
3 αβγά
250 γρ.αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ.φηφίδες σοκολάτας ή 200 γρ. σταφίδες ξανθιές ανακατεμένες με
1-2 κ.σ. αλεύρι
ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Στύβουμε και προσθέτουμε στο μείγμα το χυμό του
πορτοκαλιού μαζί με τη βανίλια.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και χτυπάμε πάλι.
Τέλος,ρίχνουμε σε δόσεις,χτυπώντας,το αλεύρι που
έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
Βάζουμε τις ψηφίδες σοκολάτας ή τις σταφίδες σε μπολ
και τις πασπαλίζουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι.
Ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.
Προσθέτουμε και τις ψηφίδες ή τις σταφίδες στο μείγμα
και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 20 εκ.
ή μακρόστενη με ανάλογες διαστάσεις.
Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά,
κάνοντας πάντα το τεστ της οδοντογλυφίδας.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και
αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο κέικ!!!
Alexandra m se xairetw. Exw ftiaxei arjetes apo tis sintages s k m aresoun poli. Ithela na rwtisw se posi peripou posotita antistoixei o ximos apo to 1 portokali. Peripou miso flitsani? An dn exw portokali na to antikatastiso me gala h ximo apo koutaki?
ΑπάντησηΔιαγραφή