Άσπρο…πιάτο!!!
Υλικά
για 12-15 γεμιστά
ντομάτες
μελιτζάνες με τη φλούδα και κομμένες στη μέση οριζόντια
κολοκυθάκια κομμένα στη μέση οριζόντια
πιπεριές (όχι περισσότερες από 3,γιατί δίνουν έντονο άρωμα στο φαγητό)
για τη γέμιση
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ρύζι καρολίνα μία κούπα μείον ένα δάχτυλο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
μπόλικο μαϊντανό
αλάτι,πιπέρι
1/2 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 μικρή ντομάτα περασμένη στο multi (χρησιμοποιούμε την αντίστοιχη ποσότητα από το εσωτερικό που θα αδειάσουμε από τις ντομάτες )
αλάτι,πιπέρι
για την κατσαρόλα
3 κούπες νερό
1 κ.σ. φυτίνη
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μικρή ντομάτα περασμένη στο multi όπως στη γέμιση
το εσωτερικό από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια περασμένα στο multi
για το αβγολέμονο
1 αβγό
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε,κόβουμε και ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Μετράμε το ρύζι,το πλένουμε και το βάζουμε σε μπολ
μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Σε φαρδιά κατσαρόλα 28 εκ. γεμίζουμε,αφού πρώτα τα αλατίσουμε
εσωτερικά και βάζουμε τα λαχανικά μας.
Επειδή δε θα χωρέσουν όλα σε μία στρώση,βάζουμε από πάνω
τα λαχανικά που ψήνονται πιο εύκολα όπως τα κολοκυθάκια.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και όταν μαλακώσουν κάπως τα
λαχανικά μπορούμε με προσοχή να τα βάλουμε με τη βοήθεια ενός
κουταλιού σε μία στρώση χωρίς όμως αυτό να είναι και απαραίτητο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά για το ζουμί
και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
και να ψηθεί ο κιμάς
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό το αβγοκόβουμε .
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και να “ηρεμήσει”.Σερβίρουμε.
Πολύ νόστιμο ζεστό αλλά ακόμη πιο νόστιμο κρύο,αυτό το φαγάκι
θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
για 12-15 γεμιστά
ντομάτες
μελιτζάνες με τη φλούδα και κομμένες στη μέση οριζόντια
κολοκυθάκια κομμένα στη μέση οριζόντια
πιπεριές (όχι περισσότερες από 3,γιατί δίνουν έντονο άρωμα στο φαγητό)
για τη γέμιση
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ρύζι καρολίνα μία κούπα μείον ένα δάχτυλο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
μπόλικο μαϊντανό
αλάτι,πιπέρι
1/2 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 μικρή ντομάτα περασμένη στο multi (χρησιμοποιούμε την αντίστοιχη ποσότητα από το εσωτερικό που θα αδειάσουμε από τις ντομάτες )
αλάτι,πιπέρι
για την κατσαρόλα
3 κούπες νερό
1 κ.σ. φυτίνη
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μικρή ντομάτα περασμένη στο multi όπως στη γέμιση
το εσωτερικό από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια περασμένα στο multi
για το αβγολέμονο
1 αβγό
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε,κόβουμε και ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Μετράμε το ρύζι,το πλένουμε και το βάζουμε σε μπολ
μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Σε φαρδιά κατσαρόλα 28 εκ. γεμίζουμε,αφού πρώτα τα αλατίσουμε
εσωτερικά και βάζουμε τα λαχανικά μας.
Επειδή δε θα χωρέσουν όλα σε μία στρώση,βάζουμε από πάνω
τα λαχανικά που ψήνονται πιο εύκολα όπως τα κολοκυθάκια.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και όταν μαλακώσουν κάπως τα
λαχανικά μπορούμε με προσοχή να τα βάλουμε με τη βοήθεια ενός
κουταλιού σε μία στρώση χωρίς όμως αυτό να είναι και απαραίτητο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά για το ζουμί
και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
και να ψηθεί ο κιμάς
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό το αβγοκόβουμε .
Αφήνουμε λίγο να σταθεί και να “ηρεμήσει”.Σερβίρουμε.
Πολύ νόστιμο ζεστό αλλά ακόμη πιο νόστιμο κρύο,αυτό το φαγάκι
θα σας ξετρελάνει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου