Εξαιρετικός μεζές για ούζο!
Υλικά
4 πράσινες πιπεριές κέρατο(χοντρούτσικες,για να μπορούμε να τις γεμίσουμε)
100-150γρ. τυρί φέτα τριμμένο με το χέρι
πιπέρι,ρίγανη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο λάδι για να αλείψουμε τις πιπεριές
Εκτέλεση
Πλένουμε τι πιπεριές και αφαιρούμε το επάνω μέρος τους(το καπάκι).
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πατάμε καλά με ένα πιρούνι.
Γεμίζουμε με το χέρι μας ή με ένα μικρό κουταλάκι τις πιπεριές
με το μείγμα που σχηματίστηκε.
Αραδιάζουμε τις γεμισμένες πιπεριές στο σκεύος που θα τις ψήσουμε.
Κλείνουμε τις πιπεριές με το καπάκι τους.
Λαδώνουμε ελαφρά από επάνω με λίγο λαδάκι και ψήνουμε στους 200,
μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
Αντί να τις ψήσετε στο φούρνο.μπορείτε να τις τηγανίσετε.
Σερβίρονται κρύες ή ζεστές!
Συνταγή με κάποιες αλλαγές είναι της κυρίας Αλεξιάδου
Υλικά
4 πράσινες πιπεριές κέρατο(χοντρούτσικες,για να μπορούμε να τις γεμίσουμε)
100-150γρ. τυρί φέτα τριμμένο με το χέρι
πιπέρι,ρίγανη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο λάδι για να αλείψουμε τις πιπεριές
Εκτέλεση
Πλένουμε τι πιπεριές και αφαιρούμε το επάνω μέρος τους(το καπάκι).
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πατάμε καλά με ένα πιρούνι.
Γεμίζουμε με το χέρι μας ή με ένα μικρό κουταλάκι τις πιπεριές
με το μείγμα που σχηματίστηκε.
Αραδιάζουμε τις γεμισμένες πιπεριές στο σκεύος που θα τις ψήσουμε.
Κλείνουμε τις πιπεριές με το καπάκι τους.
Λαδώνουμε ελαφρά από επάνω με λίγο λαδάκι και ψήνουμε στους 200,
μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
Αντί να τις ψήσετε στο φούρνο.μπορείτε να τις τηγανίσετε.
Σερβίρονται κρύες ή ζεστές!
Συνταγή με κάποιες αλλαγές είναι της κυρίας Αλεξιάδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου