Δεν χρειάζεται να πεις πολλά για να το περιγράψεις!
Όσοι το έχουν δοκιμάσει ξέρουν γιατί ακριβώς μιλάμε !!!
Υλικά
400γρ. digestive
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 βάζο καραμέλα γάλακτος
3 μεγάλες μπανάνες σε φέτες
χυμό από μισό λεμόνι
2 κούπες κρέμα γάλακτος
30 γρ. ή 1/2 φάκελο πουτίγκα στιγμής με γεύση βανίλια
τρούφα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε
το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και αδειάζουμε σε
καλά βουτυρωμένη φόρμα με κούμπωμα.
Πατάμε καλά το μείγμα καλύπτοντας τον πάτο
και τα τοιχώματα της φόρμας.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180
βαθμούς για 15 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις περιχύνουμε
με το χυμό από το λεμόνι.
Αδειάζουμε πάνω στη βάση των μπισκότων μας
την καραμέλα γάλακτος.
Από πάνω στρώνουμε τις μπανάνες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την πουτίγκα στιγμής
σε σαντιγί και απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Πασπαλίζουμε με τρούφα και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε αντί για τρούφα πασπαλίζουμε με
τριμμένη πραλίνα ή θρυμματισμένες μαρέγκες.
Όσοι το έχουν δοκιμάσει ξέρουν γιατί ακριβώς μιλάμε !!!
Υλικά
400γρ. digestive
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 βάζο καραμέλα γάλακτος
3 μεγάλες μπανάνες σε φέτες
χυμό από μισό λεμόνι
2 κούπες κρέμα γάλακτος
30 γρ. ή 1/2 φάκελο πουτίγκα στιγμής με γεύση βανίλια
τρούφα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε
το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και αδειάζουμε σε
καλά βουτυρωμένη φόρμα με κούμπωμα.
Πατάμε καλά το μείγμα καλύπτοντας τον πάτο
και τα τοιχώματα της φόρμας.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180
βαθμούς για 15 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις περιχύνουμε
με το χυμό από το λεμόνι.
Αδειάζουμε πάνω στη βάση των μπισκότων μας
την καραμέλα γάλακτος.
Από πάνω στρώνουμε τις μπανάνες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την πουτίγκα στιγμής
σε σαντιγί και απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Πασπαλίζουμε με τρούφα και σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε αντί για τρούφα πασπαλίζουμε με
τριμμένη πραλίνα ή θρυμματισμένες μαρέγκες.
Ενα απο τα ωραιοτερα επιδορπια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυγε Αλεξανδρα μου!!!
Αλέξανδρα μου αν η κρέμα μας δεν είναι στιγμής αλλά κανονική που θέλει βράσιμο, τι αλλαγές πρέπει να κάνω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι
ΔιαγραφήΗ κρέμα του BANOFFEE είναι η σαντιγί η πουτίγκα στιγμής απλά την κάνει πιο σταθερή και την αρωματίζει!
Αν δεν έχεις λοιπόν πουτίγκα στιγμής,θα την παραλείψεις εντελώς και απλά θα χτυπήσεις την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί που θα αρωματίσεις με λίγη βανίλια.
Καλή απόλαυση,
Α.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση
ΔιαγραφήΣοφία
ΥΠΕΡΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ
ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ
ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕ!!!
Γευστικότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το δοκιμάσετε!
Μπήκα στον πειρασμό και θα το φτιάξω αλλά σε τι μέγεθος ταψιού να το βάλω;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή26-27 εκ. είναι μια χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι υπέροχο το έκανα για τους μαθητές μου, αλλά και τις δύο φορές η καραμέλα γάλακτος ήταν πολύ υγρή και χύθηκε απ εξω δεν ενσωματώθηκε με τα υπόλοιπα υλικά. Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο και χρησιμόποιησα ακριβώς αυτήν της φωτογραφίας. Μήπως να την χτυπήσω στο μίξερ την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα; Βέβαια το φάγαμε σε κομματάκια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήοι 2 κούπες κρέμα γάλακτος πόσα ml ειναι? ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ΑπάντησηΔιαγραφή