Τόσο αφράτο και τόσο μα τόσο σοκολατένιο!!!
Υλικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
180 γρ. βούτυρο
300 γρ.ζάχαρη
340 γρ.αλεύρι
3 αυγά
11 γρ. μπέικιν πάουντερ
κουβερτούρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο,μέχρι να
ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γιαούρτι.
Τέλος χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και ρίχνουμε
στο μείγμα το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ρίχνουμε από πάνω μπόλικα κομμάτια σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ρίχνουμε πάλι σοκολάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή είναι επαγγελματική!
Υλικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
180 γρ. βούτυρο
300 γρ.ζάχαρη
340 γρ.αλεύρι
3 αυγά
11 γρ. μπέικιν πάουντερ
κουβερτούρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο,μέχρι να
ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γιαούρτι.
Τέλος χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και ρίχνουμε
στο μείγμα το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ρίχνουμε από πάνω μπόλικα κομμάτια σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ρίχνουμε πάλι σοκολάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή είναι επαγγελματική!
Αλεξάνδρα καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μαι μετά από πολύ καιρό ξανά!
Θέλω να σου πω πως το κεικ αυτό είναι θεσπέσιο.
Αφράτο και προκλητικά νόστιμο. Συγχαρητήρια!!!
Τα φιλιά μου
Μαριάνθη
Καλώς τη Μαριάνθη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου,
είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό κέικ!
Ελπίζω να σε βλέπουμε από δω και πέρα πιο συχνά..
Φιλάκια πολλά στη μπεμπούλα σου!
Αλέκα
Καταπληκτικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πήρα στα αστεία όταν διάβασα το "επαγγελματικό" όμως πραγματικά αυτό το κέικ ξεχωρίζει!
Ευχαριστώ παρά πολύ!
Γεια σου Γιάννη.
ΔιαγραφήΕίδες τι κέικ είναι αυτό!!
Όσο για το "επαγγελματική" μην το γελάς όπου το γράφω ισχύει!
Έχουμε κι εμεις τα κονέ μας,τι νομίζεις;
Φιλιά Γιάννη μου καλό Σ/Κ.
Α.
Ε, πως να μην γελάσω, τόσες νόστιμες συνταγές έκανα από το blog σου, δηλαδή τι ήταν, ερασιτεχνικές;;; Αυτοί πάντως που τις δοκίμασαν δεν είχαν τέτοια άποψη!
ΔιαγραφήΕ, πως να μην γελάσω, τόσες νόστιμες συνταγές έκανα από το blog σου, δηλαδή τι ήταν, ερασιτεχνικές;;; Αυτοί πάντως που τις δοκίμασαν δεν είχαν τέτοια άποψη!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα κι από εμένα...Έφτιαξα το κέικ και είχε επιτυχία...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο και φούσκωσε πολύ διότι το έφτιαξα σε μακρόστενη φόρμα..
Για ακόμη μια φορά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια γι αυτή την τόσο ωραία συνταγή!!!!
Το έφτιαξα κι εγώ. Είναι πολύ εύκολο, αφράτο και διατηρήθηκε μια εβδομάδα χωρίς να μπαγιατέψει. Το 'λάθος' που έκανα ήταν ότι το έβαλα σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα, οπότε τα κομμάτια σοκολάτας ήταν στον πάτο, αντί στην επιφάνεια. Η γεύση προφανώς δεν είχε πρόβλημα, αλλά έχασε σε εμφάνιση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοφία
Αλεξάνδρα μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορώ να αντικαταστήσω το γιαούρτι με γάλα ή κρέμα γάλακτος;
Θέλω να το φτιάξω αύριο πρωί αλλά δεν έχω γιαούρτι!
Καλημέρα Χρυσούλα μου.
ΔιαγραφήΔυστυχώς δεν έτυχε να το κάνω ποτέ χωρίς γιαούρτι και σίγουρα,δεν μπορώ να σου απαντήσω.
Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου θα σου έλεγα να βάλεις 200 γρ. γάλα μέσα στα οποία θα έχεις ρίξει 1-2 κ.σ. χυμό λεμόνι .Αστο 2-3 λεπτά να σταθεί και να γίνει ξινόγαλα.
Νομίζω πως ετσι θα γίνει καλύτερη δουλειά.
Αν το δοκιμάσεις γράψε μου το αποτέλεσμα....
Σε φιλώ και σου εύχομαι να έχεις μια όμορφη μέρα!!!!!!!!!!!
Αλέκα
Αλεξάνδρα μου το έκανα έτσι ακριβώς όπως μου είπες!
ΔιαγραφήΕπειδή δεν έχω ξανά δοκιμάσει κέικ με ξινόγαλα φοβόμουν για το αποτέλεσμα!
Μου βγήκε καταπληκτικό!
Αποθήκευσα την συνταγή και θα το κάνω κάποια στιγμή και με γιαούρτι..αλλά δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά!Αποκλείεται να είναι ΠΙΟ νόστιμο.Ίσως είναι το ίδιο!;)
Σε φιλώ κ' σε ευχαριστώ!
Καλημέρα καλημέρα!!
ΔιαγραφήΧρυσούλα μου το ξινόγαλα στην ουσία είναι αραιό γιαούρτι!
Χαίρομαι τόσο που σου άρεσε κι αυτή η συνταγή.
Να'σαι καλά για τα καλά λόγια που μου γράφεις πάντα!
Καλή συνέχεια,
Α.
Πολύ ωραίο κέικ! Αν κ μου βγήκε λίγο πηχτή η ζύμη κ αγχώθηκα στην αρχή αλλά το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ωραιότερο κεικ που εχω κάνει ποτέ.πεντανοστιμο!!!μπραβο Αλεξάνδρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗθελα να 'ξεφορτωθω' το γιαουρτι και επελεξα αυτο το κεικ Αλεξανδρα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπεροχη υφη, αφρατο, γευστικοτατο και πολυ ευκολο! Τι αλλο να ζητησει κανεις?! :-))))
Σε φιλω πολυ πολυ!
Εβιτα
Πολύ νόστιμο, όπως και ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει από τις συνταγές σας, αλλά έχω μια απορία: όσες φορές το έχω κάνει ένα μέρος της ζύμης μένει διαφορετικό από την υπόλοιπη ζύμη, σαν άψητο. Είτε το ψήνω 45' είτε 60' το ίδιο αποτέλεσμα. Γιατί;
ΑπάντησηΔιαγραφή