Στην καρδιά του χειμώνα και με το κρύο
να τρυπάει το κόκαλο δοκιμάστε αυτά τα
κριτσίνια με ένα ποτήρι κρασί!
Αλλά και το καλοκαίρι μην τα ξεχνάτε!
Δοκιμάστε τα με παγωμένη μπίρα και πιείτε
να τρυπάει το κόκαλο δοκιμάστε αυτά τα
κριτσίνια με ένα ποτήρι κρασί!
Αλλά και το καλοκαίρι μην τα ξεχνάτε!
Δοκιμάστε τα με παγωμένη μπίρα και πιείτε
στην υγειά σας!!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
έτοιμη πάστα ελιάς ή καλύτερα για αυτούς που μπορούν σπιτική
για σπιτική πάστα ελιάς
2 κούπες μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα με την στενή της μεριά μπροστά μας.
Απλώνουμε στη μισή,μπόλικη πάστα ελιάς, ομοιόμορφα.
Διπλώνουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο και ενώνουμε καλά.
Με το ροδάκι που κόβουμε την πίτσα κόβουμε
στενές λωρίδες γύρω στο 1 εκατοστό.
Στρίβουμε την κάθε λωρίδα όσες φορές θέλουμε
(2-3 όπως φαίνεται στην εικόνα).
Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς
για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να ροδίσουν.
ΣΗΜ:Μπορείτε μαζί με την πάστα να πασπαλίσετε και λίγο σουσάμι
αν σας αρέσει!!!
Για να φτιάξετε μόνη σας πάστα ελιάς δεν έχετε παρά να βάλετε όλα τα
υλικά που σας δίνω παραπάνω στο μούλτι και να τα πολτοποιήσετε.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
έτοιμη πάστα ελιάς ή καλύτερα για αυτούς που μπορούν σπιτική
για σπιτική πάστα ελιάς
2 κούπες μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα με την στενή της μεριά μπροστά μας.
Απλώνουμε στη μισή,μπόλικη πάστα ελιάς, ομοιόμορφα.
Διπλώνουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο και ενώνουμε καλά.
Με το ροδάκι που κόβουμε την πίτσα κόβουμε
στενές λωρίδες γύρω στο 1 εκατοστό.
Στρίβουμε την κάθε λωρίδα όσες φορές θέλουμε
(2-3 όπως φαίνεται στην εικόνα).
Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς
για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να ροδίσουν.
ΣΗΜ:Μπορείτε μαζί με την πάστα να πασπαλίσετε και λίγο σουσάμι
αν σας αρέσει!!!
Για να φτιάξετε μόνη σας πάστα ελιάς δεν έχετε παρά να βάλετε όλα τα
υλικά που σας δίνω παραπάνω στο μούλτι και να τα πολτοποιήσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου