Ζεστά καλοκαίρια με
άρωμα και
γεύση από Ελλάδα!!!
Υλικά
3-4 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
λίγη φέτα τριμμένη στο χέρι
2 κ.σ.δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ.ρίγανη
αλάτι,πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε καρέ τις ντομάτες.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε περίπου
30-40 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Πριν τις βάλουμε στο μπολ τις σφύγγουμε ελαφρά
με τα χέρια μας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε όλα
τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το αλεύρι,στο μπολ
με τις ντομάτες.
Τέλος,προσθέτουμε τόσο αλεύρι,ώστε να γίνει ένας
χυλός που να στέκεται,αλλά όχι πάρα πολύ πυχτός.
Βάζουμε σε τηγάνι με μπόλικο λάδι που έχουμε
ζεστάνει καλά και τηγανίζουμε.
Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά,μέχρι να ψηθούν
καλά και από μέσα.
Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το παραπάνω λάδι και σερβίρουμε.
Η συνταγή με κάποιες αλλαγές είναι του κ. Μαμαλάκη
γεύση από Ελλάδα!!!
Υλικά
3-4 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
λίγη φέτα τριμμένη στο χέρι
2 κ.σ.δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ.ρίγανη
αλάτι,πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε καρέ τις ντομάτες.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε περίπου
30-40 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Πριν τις βάλουμε στο μπολ τις σφύγγουμε ελαφρά
με τα χέρια μας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε όλα
τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το αλεύρι,στο μπολ
με τις ντομάτες.
Τέλος,προσθέτουμε τόσο αλεύρι,ώστε να γίνει ένας
χυλός που να στέκεται,αλλά όχι πάρα πολύ πυχτός.
Βάζουμε σε τηγάνι με μπόλικο λάδι που έχουμε
ζεστάνει καλά και τηγανίζουμε.
Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά,μέχρι να ψηθούν
καλά και από μέσα.
Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το παραπάνω λάδι και σερβίρουμε.
Η συνταγή με κάποιες αλλαγές είναι του κ. Μαμαλάκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου