Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ντοματοκεφτέδες

Ζεστά καλοκαίρια με άρωμα και
γεύση από Ελλάδα!!!


SV102897

Υλικά

3-4 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
λίγη φέτα τριμμένη στο χέρι
2 κ.σ.δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ.ρίγανη
αλάτι,πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε καρέ τις ντομάτες.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε περίπου
30-40 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Πριν τις βάλουμε στο μπολ τις σφύγγουμε ελαφρά
με τα χέρια μας.

SV102885

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε όλα
τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το αλεύρι,στο μπολ
με τις ντομάτες.

SV102886

SV102887

Τέλος,προσθέτουμε τόσο αλεύρι,ώστε να γίνει ένας
χυλός που να στέκεται,αλλά όχι πάρα πολύ πυχτός.

SV102888

Βάζουμε σε τηγάνι με μπόλικο λάδι που έχουμε
ζεστάνει καλά και τηγανίζουμε.
Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά,μέχρι να ψηθούν
καλά και από μέσα.

SV102890

Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το παραπάνω λάδι και σερβίρουμε. 

SV102901

Η συνταγή με κάποιες αλλαγές είναι του κ. Μαμαλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...