Ο πιο “γλυκούλης”μπαμπάς του
κόσμου!!!
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 φακελάκι (20 γρ.) baking powder
χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα γάλα
2-3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
σαντιγί για το στόλισμα
φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ 3-4 λεπτά
στη δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα 25 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό μας να σταθεί για λίγο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά (μετράμε το χρόνο από την
ώρα που αρχίζει να βράζει το μείγμα).
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε όμορφα πάνω στο κέικ.
Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε και ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μας.
Την περνάμε από λεπτή σίτα ή το μούλτι για να είναι λεία.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με μαρμελάδα το γλυκό μας γύρω-γύρω.
Με ένα μαχαίρι κάνουμε μια βαθιά χαρακιά γύρω από τον μπαμπά μας.
Ανασηκώνοντας λίγο με τη βοήθεια του μαχαιριού και γεμίζουμε με σαντιγί.
Με την υπόλοιπη σαντιγί στολίζουμε το γλυκό μας και από επάνω.
Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αίγινας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
ΣΗΜ:Η παραπάνω συνταγή είναι μια εύκολη παραλλαγή για μπαμπά και όχι η
γνωστή συνταγή του μπαμπά με ζύμη σαβαρέν.
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 φακελάκι (20 γρ.) baking powder
χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα γάλα
2-3 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
σαντιγί για το στόλισμα
φιστίκι Αιγίνης (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ 3-4 λεπτά
στη δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα 25 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό μας να σταθεί για λίγο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά (μετράμε το χρόνο από την
ώρα που αρχίζει να βράζει το μείγμα).
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε όμορφα πάνω στο κέικ.
Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε και ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μας.
Την περνάμε από λεπτή σίτα ή το μούλτι για να είναι λεία.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με μαρμελάδα το γλυκό μας γύρω-γύρω.
Με ένα μαχαίρι κάνουμε μια βαθιά χαρακιά γύρω από τον μπαμπά μας.
Ανασηκώνοντας λίγο με τη βοήθεια του μαχαιριού και γεμίζουμε με σαντιγί.
Με την υπόλοιπη σαντιγί στολίζουμε το γλυκό μας και από επάνω.
Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αίγινας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
ΣΗΜ:Η παραπάνω συνταγή είναι μια εύκολη παραλλαγή για μπαμπά και όχι η
γνωστή συνταγή του μπαμπά με ζύμη σαβαρέν.
ειναι φανταστικο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι υπέροχο και πολύ πολύ εύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ζουμέρο και αφράτο!
Να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!!
Αλεξανδρακι μου για χιλιοστή φορα ΕΓΡΑΨΕΣ τοσο αφρατο με τοσο τελεια γευση και η σαντιγί του ταιριάζει τοσο πολυ! Εγινε αγαπημενο μου γλυκο !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη
ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΕΙΟ ΣΕ ΓΕΥΣΗ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕ ΤΟ ΞΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ !!!!!!!!!!
ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.
Το γλυκο αυτο ειναι το αγαπημενο μας.προσθετουμε ξυσμα πορτοκαλι μαζι με τον χυμο και αλλαζουμε λιγο τον τροπο που το σιροπιαζουμε.ειναι απεριγραπτη γευση και αρωμα.Πολλα μπραβο !!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή