Απλό και πεντανόστιμο!
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα γλυκό;
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα γλυκό;
μπόλικη ζάχαρη
προαιρετικά χρειαζόμαστε
σοκολάτα κουβερτούρα λίγο καλαμποκέλαιο
ή
σαντιγύ φιστίκι Αίγινας χοντροαλεσμένο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας μπροστά μας απ’ τη μακριά πλευρά.
Με ένα πινέλο το αλείφουμε καλά με νερό απο άκρη σε άκρη.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη παντού!
Γυρίζουμε μπροστά μας τη στενή πλευρά του φύλλου και
τυλίγουμε σε ρολό μέχρι τη μέση.
Γυρνάμε και πάλι το φύλλο, από την άλλη στενή πλευρά,μπροστά μας
και τυλίγου με πάλι σε ρολό μέχρι να συναντήσει το προηγούμενο.
Βρέχουμε και πάλι με νεράκι το σημείο συνάντησης των 2 ρολών,
για να κολλήσουν.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι κομμάτια λίγο μικρότερα από ένα εκατοστό.
Αραδειάζουμε σε αβουτύροτο ταψί.Τα πατάμε με το χέρι μας να πλατύνουν.
Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς C
μέχρι να ροδίσουν.
ΣΗΜ:Μπορείτε να βουτήξετε το μισό παλμιέ μέσα σε σοκολάτα λιωμένη με
ελάχιστο καλαμποκέλαιο.Αφήστε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και σερβίρετε.
Ακόμη μπορείτε να τα ενώσετε ανα 2 με χτυπημένη σαντιγί και να τα
πασπαλίσετε με τριμμένο φυστίκι Αίγινας!!!
προαιρετικά χρειαζόμαστε
σοκολάτα κουβερτούρα λίγο καλαμποκέλαιο
ή
σαντιγύ φιστίκι Αίγινας χοντροαλεσμένο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας μπροστά μας απ’ τη μακριά πλευρά.
Με ένα πινέλο το αλείφουμε καλά με νερό απο άκρη σε άκρη.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη παντού!
Γυρίζουμε μπροστά μας τη στενή πλευρά του φύλλου και
τυλίγουμε σε ρολό μέχρι τη μέση.
Γυρνάμε και πάλι το φύλλο, από την άλλη στενή πλευρά,μπροστά μας
και τυλίγου με πάλι σε ρολό μέχρι να συναντήσει το προηγούμενο.
Βρέχουμε και πάλι με νεράκι το σημείο συνάντησης των 2 ρολών,
για να κολλήσουν.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι κομμάτια λίγο μικρότερα από ένα εκατοστό.
Αραδειάζουμε σε αβουτύροτο ταψί.Τα πατάμε με το χέρι μας να πλατύνουν.
Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς C
μέχρι να ροδίσουν.
ΣΗΜ:Μπορείτε να βουτήξετε το μισό παλμιέ μέσα σε σοκολάτα λιωμένη με
ελάχιστο καλαμποκέλαιο.Αφήστε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και σερβίρετε.
Ακόμη μπορείτε να τα ενώσετε ανα 2 με χτυπημένη σαντιγί και να τα
πασπαλίσετε με τριμμένο φυστίκι Αίγινας!!!
Φαίνεται νοστιμότατο, όπως όλα άλλωστε που υπάρχουν σε αυτό το blog :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύο ερωτήσεις όμως έχω:
Επειδή θέλω να τα φτιάξω για το πάρτυ του παιδικού σταθμού της κόρης μου:
α)πόσα κομμάτια βγαίνουν με 2 φύλλα σφολιάτας που έχει το κουτί;
β)επειδή θα τα κάνω το προηγούμενο βράδυ της γιορτής, θα πρέπει να τα διατηρήσω κάπου συγκεκριμένα μέχρι την επόμενη μέρα;
Καλό μεσημέρι.
ΔιαγραφήΑκριβώς πόσα κομμάτια βγαίνουν από τα 2 φύλλα της σφολιάτας δεν θυμάμαι να σου πω όμως σίγουρα φτάνουν για να κεράσεις μια τάξη από παιδάκια.
Η σφολιάτα γενικά έχει θέμα όταν μένει για πολλές ώρες.
Καλά είναι αν μπορεις να τα ψήσεις την ίδια μέρα,αν όμως αυτό δε γίνεται διατήρησε τα σε μέρος που να μην έχει καθόλου υγρασία και αν είναι δυνατόν μέσα σε χάρτινο κουτί.
Καλή επιτυχία,
Α.