Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πάστα με Πέστο αλα “Ελληνικά”

(Π)άστα να πάνε……

 
DSCN9179 

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά(πένες,βίδες, ριγκατόνο,κ.ά.)
1/2 κιλό φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
για το πέστο
1 ματσάκι μαϊντανό
μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο
σκόρδο(ανάλογα το γούστο από 1-3 σκελίδες)
1 φακελάκι κουκουνάρι
1 φλιτζανάκι του ελλ.καφέ ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κ.σ νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια κατά τα γνωστά.
Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους.
Βάζουμε τα μακαρόνια πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 1/2
από ένα φλιτζανάκι του ελλ. καφέ νερό (απ’ αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν).
Τα διατηρούμε ζεστά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία,
ενώ στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά για το πέστο.

DSCN9172

Βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής μαζί στο multi και
αλέθουμε πολύ καλά!

DSCN9171

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα,σβήνουμε το μάτι
της κουζίνας και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη φέτα.

DSCN9173

Ανακατεύουμε καλά.

DSCN9199

Σερβίρουμε αμέσως!!!

 
DSCN9185 

Συνταγή από τη φίλη μου Όλγα Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...