Πες…
αλεύρι!!!
Υλικά
490 γρ. αλεύρι
12 γρ.ζάχαρη
7 γρ. μαγιά
1 1/4 κ.γ. αλάτι
30 ml.λάδι
60 ml.γάλα
240 ml. νερό χλιαρό
μείγμα για σκορδόψωμα
2 σκελίδες σκόρδο
42 γρ.ελαιόλαδο ή βούτυρο καλής ποιότητας λιωμένο
1 κ.σ. ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ και όλα τα υγρά υλικά και
ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη λεία και ελαστική.
Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ τη σκεπάζουμε με μεμβράνη
και αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει.
Τη βγάζουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια τη χωρίζουμε στα 8
ή σε ακόμη μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε κορδόνια
ζύμης γύρω στα 26 εκ.
Δένουμε κάθε κορδόνι κόμπο και περνάμε τις άκρες κάτω από τη ζύμη.
Αραδιάζουμε τα ψωμάκια σε ταψάκι και τα αφήνουμε σκεπασμένα με
βαμβακερή πετσέτα άλλα 45 λεπτά να φουσκώσουν.
Αν θέλουμε να τα κάνουμε σκορδόψωμα ανακατεύουμε τα 3 υλικά,σκόρδο,
λιπαρή ουσία της επιλογής μας και ρίγανη και αλείφουμε τα ψωμάκια
πριν τα ρίξουμε στο φούρνο.
Αν τα θέλουμε σκέτα τα αλείφουμε μόνο με τη λιπαρή ουσία.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς
περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά!
Αφράτα και πεντανόστιμα,απολαύστε τα!
Υλικά
490 γρ. αλεύρι
12 γρ.ζάχαρη
7 γρ. μαγιά
1 1/4 κ.γ. αλάτι
30 ml.λάδι
60 ml.γάλα
240 ml. νερό χλιαρό
μείγμα για σκορδόψωμα
2 σκελίδες σκόρδο
42 γρ.ελαιόλαδο ή βούτυρο καλής ποιότητας λιωμένο
1 κ.σ. ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ και όλα τα υγρά υλικά και
ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη λεία και ελαστική.
Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ τη σκεπάζουμε με μεμβράνη
και αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει.
Τη βγάζουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια τη χωρίζουμε στα 8
ή σε ακόμη μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε κορδόνια
ζύμης γύρω στα 26 εκ.
Δένουμε κάθε κορδόνι κόμπο και περνάμε τις άκρες κάτω από τη ζύμη.
Αραδιάζουμε τα ψωμάκια σε ταψάκι και τα αφήνουμε σκεπασμένα με
βαμβακερή πετσέτα άλλα 45 λεπτά να φουσκώσουν.
Αν θέλουμε να τα κάνουμε σκορδόψωμα ανακατεύουμε τα 3 υλικά,σκόρδο,
λιπαρή ουσία της επιλογής μας και ρίγανη και αλείφουμε τα ψωμάκια
πριν τα ρίξουμε στο φούρνο.
Αν τα θέλουμε σκέτα τα αλείφουμε μόνο με τη λιπαρή ουσία.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς
περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά!
Αφράτα και πεντανόστιμα,απολαύστε τα!
αλεξανδρα μου αυτα τα ψωμακια χωρις το σκορδο μπορω να τα χρησιμοποιησω σαν ψωμακια για μπεργκερ??
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι,και βέβαια μπορείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραία κι έτσι!
Ελπίζω να σας αρέσουν...
Αλεξάνδρα
Καταπληκτική συνταγή, μόλις ψήθηκαν και είναι πεντανόστιμα !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι αλευρι?σκληρο?για ολες τι χρησεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη δεξιά στήλη του blog
Διαγραφήθα δεις ότι γράφω:
Σε αυτό το blog...
-Όπου δε διευκρινίζεται διαφορετικά, το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις.
Καλή σου μέρα!
Καλημέρα!Ετοιμάζω ψωμάκια για το πρωινό μας. Καταπληκτική συνταγή. Μπορείς να μου δώσεις άλλη μονάδα μέτρησης για τα υγρά στοιχεία πχ γρ. ή κούπα! Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίδα
Είναι πολύ ωραία
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έφτιαξα τρεις φορές, είναι τέλεια και με μέρος της ζύμης έκανα και απλή πίτσα, πεντανόστιμη....Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήτα εφτιαξα κι εγω απλα τελεια!!μπραβο....ως τωρα οσες συνταγες σου εχω κανει ειναι καταπληκτικες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενα
Είναι πεντανόστιμα!!Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμα! Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞερη αγαπη μου φαινεται και στην 1η φωτο αν κοιτάξεις...
ΔιαγραφήΚαλη επιτυχία
Α.
Μπορω να φτιαξω τη ζυμη απο τη. Προηγούμενη ημερα ;
ΔιαγραφήΠροσφατα ανακαλυψα τη συνταγη κ ψηνονται ψηνονται...μοσχομυριζει το σπιτι κ φαινεται να εχουν τρομερη επιτυχια!Θα δουμε κ στη γευση...ενδιαφερουσες συνταγες γενικα,εχω αποθηκευσει αρκετες στα αγαπημενα μου,για να δοκιμασω εν καιρο!Μπραβο!!😊😊😊😊
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιστρεφω με βαθμολογια 5 🌟🌟🌟🌟🌟!Πολυ καλη ζυμη,απιστευτα αφρατα κ μαλακα ακομη κ την επομενη...εγω εβαλα κ λιγη παπρικα στο μειγμα που αλειψα τα σκορδοψωμα μου!Ευχαριστω για την πολυ καλη συνταγη..
ΑπάντησηΔιαγραφή