Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τυροκουλούρα

Αυτή η πίτα θα σας ενθουσιάσει
με την εντυπωσιακή της εμφάνιση
αλλά και την υπέροχη γεύση της!!!


SV104908

Υλικά
250 γρ. αλεύρι
6 κ.σ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 αβγό
1 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη
1 1/2 κούπας κίτρινα τυριά πικάντικα
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
1/2 κ.γ. σουσάμι
λίγο πιπέρι

1 αβγό για το άλειμμα του φύλλου

Εκτέλεση
Ζυγίζουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι.

SV104846

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, μια κουταλιά 
σούπας από το αλεύρι,τη μαγιά και ανακατεύουμε
καλά να διαλυθούν. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό
μέρος 10-15 λεπτά να μέχρι να φουσκώσει και να
κάνει φουσκάλες.

SV104848

Στο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι,τη ζάχαρη,
το βούτυρο,το αβγό και το μείγμα της φουσκωμένης μαγιάς.

SV104849

SV104850

SV104851

SV104873 

Ζυμώνουμε τα υλικά να προκύψει μια ελαστική,εύπλαστη
ζύμη.Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια
και τη ζυμώνουμε για ένα πεντάλεπτο ακόμη. 
Τη βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ τη σκεπάζουμε με
μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος,να
φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο 1-2 ώρες

SV104874

SV104893

Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια
και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο
διαστάσεων 30x40 εκ.

SV104894

SV104896

Χτυπάμε το αβγό που έχουμε για το άλειμμα του φύλλου
και με ένα πινελάκι το περνάμε όλο με το αβγό.

SV104897

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για τη γέμιση
και τα ανακατεύουμε.Αν δεν έχετε κάποιο από τα υλικά
δεν πειράζει βάλτε ό,τι έχετε.

SV104892

Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και τυλίγουμε
σε ρολό από τη μακριά πλευρά.

SV104898

SV104900

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό κάθετα στη μέση

SV104901

Πλέκουμε τα δύο κορδόνια που σχηματίστηκαν
φτιάχνοντας πλεξούδα.

SV104903

Ενώνουμε τις άκρες σχηματίζοντας στεφάνι.

SV104904

Μεταφέρουμε σε ταψί ή σε φόρμα με τρύπα στη μέση.
Περνάμε την επιφάνεια με  το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20
λεπτά στον αέρα και άλλα 25 λεπτά σε αντιστάσεις πάνω κάτω.

SV104906 

Τρώγεται ζεστή ή κρύα.
Η πίτα αυτή δεν είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος είναι όμως πεντανόστιμη!!

SV104909

Συνταγή της κ.Νικολάου με μικροαλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...