Ένα εντυπωσιακό ρύζι για επίσημο ή
ακόμη και για καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
5 κούπες νερό
2 κούπες ρύζι για πιλάφι
2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας καλά στραγγισμένο
1/3 κούπας πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
1/3 κούπας κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό να βράσει.
Προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και σιγοβράζουμε
μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να γίνει το ρύζι.
Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε για
3 λεπτά ανακατεύοντας σταθερά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε στα σοταρισμένα υλικά το ρύζι και
ανακατεύουμε να ενωθούν καλά όλα μαζί.
Φορμάρουμε το ρύζι μας μέσα σε λαδωμένη φόρμα ή σε φόρμα
σιλικόνης και βγάζουμε σε πιατέλα.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει και σερβίρουμε.
ακόμη και για καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
5 κούπες νερό
2 κούπες ρύζι για πιλάφι
2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας καλά στραγγισμένο
1/3 κούπας πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
1/3 κούπας κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό να βράσει.
Προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι και σιγοβράζουμε
μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να γίνει το ρύζι.
Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε για
3 λεπτά ανακατεύοντας σταθερά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε στα σοταρισμένα υλικά το ρύζι και
ανακατεύουμε να ενωθούν καλά όλα μαζί.
Φορμάρουμε το ρύζι μας μέσα σε λαδωμένη φόρμα ή σε φόρμα
σιλικόνης και βγάζουμε σε πιατέλα.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει και σερβίρουμε.
Συνταγή της κ.Αλεξιάδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου