Συνταγή για κρέπες με μόλις 4 υλικά που
όμως θα ενθουσιάσει όλους όσους αποφασίσουν
να την δοκιμάσουν!
Υλικά
500γρ. γάλα φρέσκο
250γρ. αλεύρι
3 αβγά
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,τα αυγά και τη ζάχαρη.
Χτυπώντας με το μίξερ ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα.
Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Η ζύμη για τις κρέπες μας είναι έτοιμη.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό 30 εκ.
και το αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
Ρίχνουμε μία κουτάλα σούπας από το μείγμα και
γέρνουμε το τηγάνι να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο του.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά.
Όταν ροδίσει τη γυρνάμε με μία σπάτουλα από την άλλη πλευρά.
Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό κατά τον ίδιο τρόπο,
μέχρι να τελειώσει.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά για να γεμίσουμε
τις κρέπες μας.
Το πιο αγαπητό όλων,η μερέντα.
Γεμίστε τις όπως σας αρέσει και απολαύστε τις.
Είναι καταπληκτικές!
ΣΗΜ:Εάν δεν τις χρησιμοποιήσετε αμέσως μπορείτε να τις φυλάξετε
στην κατάψυξη και να τις ξεπαγώσετε όταν τις χρειαστείτε.
Κάποιες από τις γεμίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι οι παρακάτω:
Μερέντα με τριμμένο πτι μπερ και φέτες μπανάνας
Μερέντα με ξηρούς καρπούς
Σαντιγί με σάλτσα φράουλας(το αγαπημένο μου)
Κρέμα ζαχαροπλαστικής με καβουρντισμένο αμυγδαλάκι ή φιστίκι Αίγινας
Μια λεπτή στρώση Philadelphia και μπόλικη μερέντα.
Μπορούμε βέβαια να τις γεμίσουμε και με αλμυρά υλικά:
Κασέρι,καπνιστό τυρί,μανιτάρια,γαλοπούλα,ζαμπόν ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Με τα παραπάνω υλικά παίρνουμε 10-12 κρέπες.
όμως θα ενθουσιάσει όλους όσους αποφασίσουν
να την δοκιμάσουν!
Υλικά
500γρ. γάλα φρέσκο
250γρ. αλεύρι
3 αβγά
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,τα αυγά και τη ζάχαρη.
Χτυπώντας με το μίξερ ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα.
Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Η ζύμη για τις κρέπες μας είναι έτοιμη.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό 30 εκ.
και το αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
Ρίχνουμε μία κουτάλα σούπας από το μείγμα και
γέρνουμε το τηγάνι να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο του.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά.
Όταν ροδίσει τη γυρνάμε με μία σπάτουλα από την άλλη πλευρά.
Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό κατά τον ίδιο τρόπο,
μέχρι να τελειώσει.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά για να γεμίσουμε
τις κρέπες μας.
Το πιο αγαπητό όλων,η μερέντα.
Γεμίστε τις όπως σας αρέσει και απολαύστε τις.
Είναι καταπληκτικές!
ΣΗΜ:Εάν δεν τις χρησιμοποιήσετε αμέσως μπορείτε να τις φυλάξετε
στην κατάψυξη και να τις ξεπαγώσετε όταν τις χρειαστείτε.
Κάποιες από τις γεμίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι οι παρακάτω:
Μερέντα με τριμμένο πτι μπερ και φέτες μπανάνας
Μερέντα με ξηρούς καρπούς
Σαντιγί με σάλτσα φράουλας(το αγαπημένο μου)
Κρέμα ζαχαροπλαστικής με καβουρντισμένο αμυγδαλάκι ή φιστίκι Αίγινας
Μια λεπτή στρώση Philadelphia και μπόλικη μερέντα.
Μπορούμε βέβαια να τις γεμίσουμε και με αλμυρά υλικά:
Κασέρι,καπνιστό τυρί,μανιτάρια,γαλοπούλα,ζαμπόν ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Με τα παραπάνω υλικά παίρνουμε 10-12 κρέπες.
Τις έκανα χτές,αλλά έγιναν μόνο 7...κρίμα γιατί μας άρεσαν!Και μια πρέζα αλατάκι χρειάζεται όμως..
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασα πρώτη φορά να φτιάξω κρέπες - μέχρι τώρα έπαιρνα τα φακελάκια. Ήταν τόσο εύκολες και γευστικές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου βγήκαν 10 και μπόρεσα να φτιάξω τη συνταγή με τα τυριά και τα μανιτάρια. Θα τις ξαναφτιάξω σίγουρα δοκιμάζοντας και την γλυκιά εκδοχή τους.
Σοφία
Εκανα το λαθος και τις εφτιαξα και τωρα μου ζητανε συνεχεια!!! Ντροπη σου Αλεξανδρακι μου να μας δινεις τετοιες υπεροχες συνταγες....χεχε <3
ΑπάντησηΔιαγραφήEλενη