Πολύ “απλό” για να … του αντισταθείς!
Υλικά
6 αβγά
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι (20 γρ.) baking powder
1 βανίλια
50 γρ. τρούφα (προαιρετικά)
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε για 4 λεπτά
στη δυνατή ταχύτητα με το μίξερ.
Αδειάζουμε σε μεγάλο καλά βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 32-34 εκ. ή
σε αντίστοιχο μακρόστενο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις πάνω κάτω) για 30 λεπτά
στους 180 βαθμούς C και άλλα 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΣΗΜ:Μπορούμε να κάνουμε ένα κέικ “γίγας” διπλασιάζοντας όλα
τα υλικά εκτός από την τρούφα.Ψήνουμε στο ταψί του φούρνου.
Υλικά
6 αβγά
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι (20 γρ.) baking powder
1 βανίλια
50 γρ. τρούφα (προαιρετικά)
άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε για 4 λεπτά
στη δυνατή ταχύτητα με το μίξερ.
Αδειάζουμε σε μεγάλο καλά βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 32-34 εκ. ή
σε αντίστοιχο μακρόστενο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις πάνω κάτω) για 30 λεπτά
στους 180 βαθμούς C και άλλα 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΣΗΜ:Μπορούμε να κάνουμε ένα κέικ “γίγας” διπλασιάζοντας όλα
τα υλικά εκτός από την τρούφα.Ψήνουμε στο ταψί του φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου