Στριφτή ναι,στριμμένη όχι.
Μία πολύ νόστιμη πίτα,που αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Yλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
5 αβγά
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
500 γρ.κατσικίσιο τυρί
200 γρ. μανούρι
300 γρ. κίτρινα τυριά αλάτι αν χρειαστεί
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα σε άλλο μπολ.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε και το μπέικιν.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε και αλάτι.
Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα φύλλο και βουτυρώνουμε καλά.
Απλώνουμε άλλο ένα φύλλο και τοποθετούμε μια
λωρίδα γέμισης στη βάση των φύλλων.
Τυλίγουμε σε ρολό.
Βουτυρώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί και τοποθετούμε
το ρολό κυκλικά στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας και τα άλλα ρολά.
Τοποθετούμε στο ταψί πηγαίνοντας συνεχώς προς το κέντρο
σαν σαλιγκάρι.
Αλείφουμε την πίτα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
μέχρις ότου να ροδίσει πολύ καλά!
Βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε την πίτα μας ξεσκέπαστη,για να μην μαλακώσει
το φύλλο και να μείνει κριτσανιστό!
Μία πολύ νόστιμη πίτα,που αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Yλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
5 αβγά
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
500 γρ.κατσικίσιο τυρί
200 γρ. μανούρι
300 γρ. κίτρινα τυριά αλάτι αν χρειαστεί
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα σε άλλο μπολ.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε και το μπέικιν.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε και αλάτι.
Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα φύλλο και βουτυρώνουμε καλά.
Απλώνουμε άλλο ένα φύλλο και τοποθετούμε μια
λωρίδα γέμισης στη βάση των φύλλων.
Τυλίγουμε σε ρολό.
Βουτυρώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί και τοποθετούμε
το ρολό κυκλικά στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία φτιάχνοντας και τα άλλα ρολά.
Τοποθετούμε στο ταψί πηγαίνοντας συνεχώς προς το κέντρο
σαν σαλιγκάρι.
Αλείφουμε την πίτα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
μέχρις ότου να ροδίσει πολύ καλά!
Βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε την πίτα μας ξεσκέπαστη,για να μην μαλακώσει
το φύλλο και να μείνει κριτσανιστό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου