Αγαπημένη γεύση μακρινής Ανατολής!!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
200-250 γρ.βούτυρο λιωμένο
για τη γέμιση
500 γρ. καρυδόψιχα
100 γρ. ζάχαρη
λίγη κανέλα
για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
80 gr. γλυκόζη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ.
Βάζουμε στον πάγκο μας 4 φύλλα,χωρίς να τα λαδώσουμε ανάμεσα.
Υπολογίζουμε ότι θα σχηματίσουμε 3 ρολά με τα φύλλα του πακέτου.
Ρίχνουμε λιγότερο από το 1/3 της γέμισης πάνω στα φύλλα.
Απλώνουμε άλλο ένα φύλλο και ρίχνουμε πάλι γέμιση,
έτσι ώστε στο κάθε ρολό να έχουμε χρησιμοποιήσει συνολικά
το 1/3 της γέμισης.
Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά τις άκρες των φύλλων.
Τυλίγουμε σε ρολό,βρέχουμε την άκρη με λίγο νεράκι
για να κολλήσουν τα φυλλαράκια μας.
Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τα ρολά μας σε κομμάτια.
Συνολικά θα πάρουμε 18 κομμάτια και από τα τρία ρολά.
(αν θέλετε κόψτε τα ρολά στα 7 έτσι θα πάρετε 21 μικρότερα κομμάτια).
Αραδιάζουμε σε ταψί με τις κομμένες άκρες πάνω κάτω.
Ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας βούτυρο σε κάθε σειρά ρολών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 50-55
λεπτά,μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα να βράσουν για 3
λεπτά(υπολογίζουμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
Αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,ρίχνουμε
πάλι με κουτάλα το σιρόπι πάνω από όλα τα σαραγλάκια.
Αφήνουμε να πιουν όλο το σιρόπι και σερβίρουμε!!!
Τι ωραία συνταγή μας χάρισες πάλι Αλεξάνδρα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα κιόλας θα την φτιάξω!
Βάζουμε τρία φύλλα γέμιση του 1/3 και από πάνω το τέταρτο φύλλο με την υπόλοιπη γέμιση του 1/3;
Η' φύλλο ,γέμιση, φύλλο, γέμιση κτλ;;;
Καλημέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΗ διαδικασία έχει ως εξής:
Χωρίζουμε τη γέμιση σε τρία μέρη.
Βάζουμε στον πάγκο μας 4 φύλλα και ρίχνουμε λιγότερο από το 1/3 της γέμισης,που χωρίσαμε παραπάνω,βάζουμε άλλο ένα φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση.
Ετσι χρησιμοποιήσαμε για το πρώτο ρολλό το 1/3 γέμισης.
Κάνουμε άλλα 2 ρολλά με τα υπόλοιπα 10 φύλλα του πακέτου και χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπα 2/3 γέμισης που μας έμειναν.
Ελπίζω τώρα να έγινα πιο κατανοητή και να μη σε μπέρδεψα περισσότερο.
Καλή συνέχεια,
καλή επιτυχία να τα δοκιμάσεις....
Φιλικά,
Αλεξάνδρα
Φυσικά και έγινες!!! Σε ευχαριστώ πάααααρα πολύ!!!
ΔιαγραφήΘα τα κάνω απόψε κιόλας!!! :-)
Να είσαι πάντα καλά και να μας ανοίγεις τους μαγειρικούς ορίζοντές μας!!!
Αλεξανδρα γραφεις οτι τα σιροπιαζουμε μολις βγουν απο το φουρνο. το σιροπι ομως πρεπει να ειναι ζεστο? η κρυο?
ΑπάντησηΔιαγραφήαλεξανδρα μου αν μπορεις απαντησε αν θελει ζεστο η κρυο σιροπι γιατι και εγω δεν καταλαβα..ευχαριστω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια ΧΙΛΙΑ συγγνώμη!!!!!!!!
ΔιαγραφήΚάθε φορά κάτι βγαίνει και ξεχνάω να απαντήσω.
Το σιρόπι να είναι κρύο κορίτσια!!!
Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσετε...
Και πάλι συγγνώμη για την καθυστέρηση!!!!
Α.
ευχαριστω συντομα θα τα φτιαξω!!
Διαγραφή