“Κολλάει” στα πάντα!!!
Υλικά
1 1/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα κακάο
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή βανίλιες
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύουμε με σύρμα καλά τη
ζάχαρη με το κακάο να μην υπάρχουν “κόμποι”.
Προσθέτουμε το αλάτι με το νερό και βάζουμε πάνω σε μέτρια
φωτιά.Ανακατεύουμε περιοδικά μέχρι να ενωθούν τα υλικά
και να αρχίσει ο βρασμός.
Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας για μερικά λεπτά
(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός και μετά),μέχρι να πήξει
το μείγμα ελαφρά,ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να σταθεί
για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το απόσταγμα της βανίλιας και ανακατεύουμε.
Όταν το σιρόπι είναι πλέον χλιαρό,αδειάζουμε σε μπουκάλι και φυλάσσουμε
στο ψυγείο.
Τα παραπάνω υλικά δίνουν περίπου 350 γρ. υπέροχο σπιτικό σιρόπι
σοκολάτας,κατάλληλο για παγωτά,κρέμες,κέικ και ό,τι άλλο μπορούμε
να φανταστούμε.
Υλικά
1 1/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα κακάο
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή βανίλιες
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύουμε με σύρμα καλά τη
ζάχαρη με το κακάο να μην υπάρχουν “κόμποι”.
Προσθέτουμε το αλάτι με το νερό και βάζουμε πάνω σε μέτρια
φωτιά.Ανακατεύουμε περιοδικά μέχρι να ενωθούν τα υλικά
και να αρχίσει ο βρασμός.
Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας για μερικά λεπτά
(από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός και μετά),μέχρι να πήξει
το μείγμα ελαφρά,ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να σταθεί
για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το απόσταγμα της βανίλιας και ανακατεύουμε.
Όταν το σιρόπι είναι πλέον χλιαρό,αδειάζουμε σε μπουκάλι και φυλάσσουμε
στο ψυγείο.
Τα παραπάνω υλικά δίνουν περίπου 350 γρ. υπέροχο σπιτικό σιρόπι
σοκολάτας,κατάλληλο για παγωτά,κρέμες,κέικ και ό,τι άλλο μπορούμε
να φανταστούμε.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΙ ΘΕΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!
ΤΟ ΣΙΡΟΠΑΚΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΑΚΙ....
ΑπάντησηΔιαγραφή