Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

VERY-κοκο μαρμελάδα της Αλεξάνδρας


Η δική μου συνταγή!!!
SV105783

Υλικά
2 κιλά βερύκοκα
1 1/2 κιλού ζάχαρη

Εκτέλεση
Βγάζουμε το κουκούτσι από τα βερύκοκα και τα
στρώνουμε σε κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη,
μέχρι να τελειώσουν.

SV105697

SV105699

SV105700

SV105701

Τα αφήνουμε να σταθούν όλη νύχτα και την επόμενη
τα βάζουμε στη φωτιά.

SV105704

Βράζουμε και ξαφρίζουμε τη μαρμελάδα μας μέχρι
να μείνει καθαρή και να δέσει(εμένα μου παίρνει
1 ώρα και 30 λεπτά πάνω κάτω για να γίνει).

SV105706

SV105721

Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε είναι έτοιμη
με το “μάτι”,βάλτε στην κατάψυξη ένα πιατάκι να
κρυώσει καλά και στάξτε επάνω λίγη μαρμελάδα
αφήστε να σταθεί λίγο και σπρώξτε την με το κουτάλι
αν δεν επιστρέψει στην αρχική της θέση σημαίνει
ότι είναι έτοιμη.

SV105722

SV105724

Βάζουμε την μαρμελάδα όσο είναι ακόμη ζεστή
(όχι καυτή) σε καθαρά βάζα και κλείνουμε με
καινούργια καπάκια.
Γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα και αφήνουμε να
κρυώσουν καλά.

SV105727

ΤΙΡ
Αν θέλετε,δεν αφήνετε τα φρούτα να μείνουν όλο το βράδυ με τη ζάχαρη,
αλλά τα βάζετε αμέσως στη φωτιά.

SV105805

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...