ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!
Υλικά
για το κέικ
1 κούπα μαργαρίνη soft
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα τριμμένο ινδοκάρυδο
1/4 κουταλάκι σόδα
4 αβγά
2/3 κούπας γάλα
για τη διακόσμηση με σαντιγί
500ml κρέμα γάλακτος
7-8 κουταλιές άχνη
1/2 κούπας καρύδια
1/4 κούπας ινδοκάρυδο
2 κουταλιές πουτίγκα στιγμής
σιρόπι κομπόστας για να βρέξουμε το παντεσπάνι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το κέικ σε μπολ και τα χτυπάμε για
4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε
για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε όλα τα υλικά της διακόσμησης με σαντιγί στο
μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά,μέχρι το μείγμα να πήξει.
Χωρίζουμε το κέικ μας στα δύο και απλώνουμε,αφού πρώτα
σιροπιάσουμε ελαφρά το μισό μείγμα της σαντιγίς.
Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι του κέικ,βρέχουμε και πάλι
ελαφρά και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.Στολίζουμε όπως
μας αρέσει και βάζουμε στο ψυγείο.
ΣΗΜ:Αν δεν έχετε σιρόπι από κομπόστα φτιάξτε μόνοι σας ένα ελαφρύ σιρόπι
βράζοντας για 5 λεπτά (από την ώρα που αρχίζει να βράζει το μείγμα),
1 κούπα νερό με μία κούπα ζάχαρη.
Αν θέλετε παραλείψτε τη διακόσμηση με σαντιγί και θα έχετε ένα απλό κέικ
με ινδοκάρυδο,πεντανόστιμο!!
Η συνταγή μόνο για το κέικ είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου.
Γεια σας,
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να ρωτήσω τι είναι η πουτίγκα στιγμής.
Ευχαριστώ
Μαρία