Περί
ορέξεως……
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4-5 αβγά
4 κούπες κολοκυθάκια σε καρέ(περίπου 3 μέτρια κολοκύθια)
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα διάφορα τυριά τριμμένα ή 1 κούπα φέτα και 1/2 κούπα διάφορα κίτρινα πικάντικα τυριά
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι ανάλογα με το πόσο χρειάζεται (εξαρτάται από τα τυριά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ με σύρμα ή μίξερ τα αβγά και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε κρεμμυδάκια,άνηθο,αλάτι,πιπέρι και τυριά.
Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια.Τα κόβουμε σε καρεδάκια
και μετράμε 4 κούπες.
Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι καλά.
Αδειάζουμε τα αλευρωμένα κολοκυθάκια στο μπολ με
το μείγμα αβγό-λάδι και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι 20χ30 εκ. αφού το βουτυρώσουμε προηγουμένως.
Στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά
περίπου ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Η συνταγή με κάποιες αλλαγές είναι της κ. Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4-5 αβγά
4 κούπες κολοκυθάκια σε καρέ(περίπου 3 μέτρια κολοκύθια)
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα διάφορα τυριά τριμμένα ή 1 κούπα φέτα και 1/2 κούπα διάφορα κίτρινα πικάντικα τυριά
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι ανάλογα με το πόσο χρειάζεται (εξαρτάται από τα τυριά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ με σύρμα ή μίξερ τα αβγά και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε κρεμμυδάκια,άνηθο,αλάτι,πιπέρι και τυριά.
Ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια.Τα κόβουμε σε καρεδάκια
και μετράμε 4 κούπες.
Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι καλά.
Αδειάζουμε τα αλευρωμένα κολοκυθάκια στο μπολ με
το μείγμα αβγό-λάδι και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι 20χ30 εκ. αφού το βουτυρώσουμε προηγουμένως.
Στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά
περίπου ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Η συνταγή με κάποιες αλλαγές είναι της κ. Μπαρμπαρίγου.
Χαίρομε πάρα πολύ που βρήκα τις συνταγές σου! Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει να μάθω τι έγινε και το ένα μπλοκ έγινε δύο αλλά θα απολαύσω μαγειρική και γεύση. Μου έλλειπαν οι συνταγές σου! Να είναι καλά η Μαργαρίτα που σε είχε στο ιστολόγιο της και εσύ που έχεις ωραίες συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η συνταγή είναι καταπληκτική!!! Την φτιάχνω πολύ συχνά και όποιος την δοκίμασε μου ζητούσε τη συνταγή. Στην βασική συνταγή που δίνεις, έχω προσθέσει και δύο φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, λίγο σκόρδο σε σκόνη και επίσης πασπαλίζω με σουσάμι.
ΑπάντησηΔιαγραφή