Ξεχάστε όλα όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα……
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
8 γρ.αλάτι
83 γρ. γάλα
1 αυγό
420 γρ.αλεύρι
9 γρ.baking powder
42 ml νερό
17 γρ. φρέσκια μαγιά
17 γρ. κεφαλοτύρι
για τη γέμιση
150 γρ.φέτα μαλακή(αν η φέτα σας δεν είναι μαλακή
θα χρειαστείτε και 1/2 κούπας μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μεγάλο μπολ.
Ζυμώνουμε πολύ καλά,ίσως χρειαστεί λίγο
αλευράκι ακόμη.Το ζυμάρι μας δε θα είναι λείο.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό
περιβάλλον,περίπου 1 ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το τυρί μας.
Αν η φέτα μας είναι σκληρή την ανακατεύουμε
με 1/2 κούπας μπεσαμέλ αν είναι μαλακή την
χρησιμοποιούμε ως έχει. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη
μας παίρνουμε κομματάκια και τα ανοίγουμε με
το χέρι μας σε χοντρούλικα φυλλαράκια.
Βάζουμε ελάχιστη γέμιση(είτε σκέτο τυρί είτε
τυρί ανακατεμμένο με μπεσαμέλ).
Αλείφουμε τις άκρες με αυγό και κλείνουμε
σχηματίζοντας μισοφέγγαρα.
Αραδιάζουμε σε ταψί.Αλείφουμε με χτυπημένο
αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
ΣΗΜ:Φροντίστε τα φυλλαράκια που θα ανοίξετε να μην είναι λεπτά
και μη βάλετε πολλή γέμιση, γιατί τα τυροπιτάκια θα σκάσουν
από πάνω κατά το ψήσιμο.
Με τη δόση αυτή βγαίνουν 20-25 κουρού.
Μπορείτε να τα έχετε έτοιμα στην κατάψυξη και να τα ψήσετε όταν
τα χρειαστείτε, χωρίς να τα ξεπαγώσετε.
Αυθεντική συνταγή φούρνου,πραγματικά υπέροχη!!!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
8 γρ.αλάτι
83 γρ. γάλα
1 αυγό
420 γρ.αλεύρι
9 γρ.baking powder
42 ml νερό
17 γρ. φρέσκια μαγιά
17 γρ. κεφαλοτύρι
για τη γέμιση
150 γρ.φέτα μαλακή(αν η φέτα σας δεν είναι μαλακή
θα χρειαστείτε και 1/2 κούπας μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μεγάλο μπολ.
Ζυμώνουμε πολύ καλά,ίσως χρειαστεί λίγο
αλευράκι ακόμη.Το ζυμάρι μας δε θα είναι λείο.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό
περιβάλλον,περίπου 1 ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το τυρί μας.
Αν η φέτα μας είναι σκληρή την ανακατεύουμε
με 1/2 κούπας μπεσαμέλ αν είναι μαλακή την
χρησιμοποιούμε ως έχει. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη
μας παίρνουμε κομματάκια και τα ανοίγουμε με
το χέρι μας σε χοντρούλικα φυλλαράκια.
Βάζουμε ελάχιστη γέμιση(είτε σκέτο τυρί είτε
τυρί ανακατεμμένο με μπεσαμέλ).
Αλείφουμε τις άκρες με αυγό και κλείνουμε
σχηματίζοντας μισοφέγγαρα.
Αραδιάζουμε σε ταψί.Αλείφουμε με χτυπημένο
αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
ΣΗΜ:Φροντίστε τα φυλλαράκια που θα ανοίξετε να μην είναι λεπτά
και μη βάλετε πολλή γέμιση, γιατί τα τυροπιτάκια θα σκάσουν
από πάνω κατά το ψήσιμο.
Με τη δόση αυτή βγαίνουν 20-25 κουρού.
Μπορείτε να τα έχετε έτοιμα στην κατάψυξη και να τα ψήσετε όταν
τα χρειαστείτε, χωρίς να τα ξεπαγώσετε.
Αυθεντική συνταγή φούρνου,πραγματικά υπέροχη!!!
Τα έκανα σήμερα και πρέπει να πω,πως το ζυμάρι έγινε ιδιαίτερα αφράτο και τα πιτάκια πολύ τραγανά.Από γεύση,τίποτα ιδιαίτερο..περίμενα κάτι καλύτερο.Επίσης,θεωρώ μέγα λάθος,να λέτε στην εκτέλεση πως ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί,εφόσον υπάρχει νωπή μαγιά!Δεν διαλύεται με τίποτα έτσι.Μήπως να διευκρινίζατε,για τους αρχάριους πιο πολύ,πως πρέπει η μαγιά να διαλυθεί στο νεράκι ή στο γάλα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλικα!
Ευχαριστώ για την ωραία συνταγη. Πραγματικά νόστιμη με ισορροπία στα υλικα, την έχω φτιάξει πολλάκις :) Ευα Π
ΑπάντησηΔιαγραφή