Και επειδή η άνοιξη έχει πεισμώσει και
δε λέει να έρθει,
είπα να την φέρω με το ζόρι!
Με ένα γλυκάκι που εμένα τουλάχιστον μου
την θυμίζει πολύ!
Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
225 γρ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
για την κρέμα ανανά
7 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κρόκους
1 φακελάκι ζελέ ανανά ανακατεμένο με
1/2 κούπας καυτό νερό
1 κιλό γάλα
500 ml.κρετόρε ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
καρύδια χοντροτριμμένα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει.
Αδειάζουμε το μισό στον πάτο ενός ταψιού 37x27εκ.
Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι μας.
Το βάζουμε στο ταψί πάνω από το βούτυρο και περιχύνουμε,
να πάει παντού με το άλλο μισό από το βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω-κάτω ίσα να “ξανθύνει” η επιφάνεια του.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά μας για 5 λεπτά.
Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό,σχεδόν να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε το κρύο κανταΐφι με το σχεδόν κρύο σιρόπι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ανανά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ,τη ζάχαρη,
τους κρόκους και το γάλα να βράσουν μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ.Βράζουμε το νερό,ρίχνουμε
μέσα και ανακατεύουμε το φάκελο με το ζελέ.
Αδειάζουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το κανταΐφι μας με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρετόρε ή την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
και την απλώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο καρύδι.
Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό να κρυώσει καλά!!!
δε λέει να έρθει,
είπα να την φέρω με το ζόρι!
Με ένα γλυκάκι που εμένα τουλάχιστον μου
την θυμίζει πολύ!
Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
225 γρ. βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
για την κρέμα ανανά
7 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κρόκους
1 φακελάκι ζελέ ανανά ανακατεμένο με
1/2 κούπας καυτό νερό
1 κιλό γάλα
500 ml.κρετόρε ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
καρύδια χοντροτριμμένα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει.
Αδειάζουμε το μισό στον πάτο ενός ταψιού 37x27εκ.
Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι μας.
Το βάζουμε στο ταψί πάνω από το βούτυρο και περιχύνουμε,
να πάει παντού με το άλλο μισό από το βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω-κάτω ίσα να “ξανθύνει” η επιφάνεια του.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά μας για 5 λεπτά.
Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό,σχεδόν να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε το κρύο κανταΐφι με το σχεδόν κρύο σιρόπι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ανανά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ,τη ζάχαρη,
τους κρόκους και το γάλα να βράσουν μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ.Βράζουμε το νερό,ρίχνουμε
μέσα και ανακατεύουμε το φάκελο με το ζελέ.
Αδειάζουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το κανταΐφι μας με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρετόρε ή την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
και την απλώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο καρύδι.
Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό να κρυώσει καλά!!!
πολύ ωραίο γλυκό και ευπαρουσίαστο, συγχαρητήρια για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφή