Από τα αγαπημένα των Ολλανδών!!
Υλικά
(για 16 κομμάτια)
2 φύλλα σφολιάτας
150 γρ.κιμά χοιρινό
150 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
2 αβγά
2 κ.σ.φυστικοβούτυρο
1 κ.σ.ταμπάσκο καυτερό
αλάτι,πιπέρι
4 κ.σ. φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσσα
1 κ.σ. κόλιανδρο ξερό
για το άλειμμα
1 αβγό αραιωμένο με λίγο νερό
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 8 ίσα κομμάτια.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα πιρούνι ή με το χέρι μας.
Μοιράζουμε σε 16 ίσα μέρη.
Σε κάθε κομμάτι σφολιάτας βάζουμε από ένα μπαλάκι μείγματος στη μέση.
Το απλώνουμε,αφήνοντας στις άκρες περιθώριο να μπορούμε να κλείσουμε το φύλλο.
Διπλώνουμε τη μία άκρη πάνω από τη γέμιση.Βρέχουμε ελαφρά και
διπλώνουμε πάνω σε αυτή και την άλλη πλευρά.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια,τα αλείφουμε με το αραιωμένο
αβγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 30 λεπτά,να ροδοψηθούν όμορφα!
Σερβίρουμε!
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία από την Ολλανδία.
Υλικά
(για 16 κομμάτια)
2 φύλλα σφολιάτας
150 γρ.κιμά χοιρινό
150 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
2 αβγά
2 κ.σ.φυστικοβούτυρο
1 κ.σ.ταμπάσκο καυτερό
αλάτι,πιπέρι
4 κ.σ. φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσσα
1 κ.σ. κόλιανδρο ξερό
για το άλειμμα
1 αβγό αραιωμένο με λίγο νερό
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 8 ίσα κομμάτια.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα πιρούνι ή με το χέρι μας.
Μοιράζουμε σε 16 ίσα μέρη.
Σε κάθε κομμάτι σφολιάτας βάζουμε από ένα μπαλάκι μείγματος στη μέση.
Το απλώνουμε,αφήνοντας στις άκρες περιθώριο να μπορούμε να κλείσουμε το φύλλο.
Διπλώνουμε τη μία άκρη πάνω από τη γέμιση.Βρέχουμε ελαφρά και
διπλώνουμε πάνω σε αυτή και την άλλη πλευρά.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια,τα αλείφουμε με το αραιωμένο
αβγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 30 λεπτά,να ροδοψηθούν όμορφα!
Σερβίρουμε!
Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία από την Ολλανδία.
Αυτα τα πιτακια δεν υπαρχουν...τελεια!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμια φιλη...