Ένα γλυκό πραγματική έκπληξη!!!
Υλικά
225 γρ. βούτυρο(μαλακό εκτός ψυγείου)
225 γρ. ζάχαρη
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά χτυπημένα
2κ.γ. καφέ στιγμής διαλυμένο σε
1κ.σ. νερό
για τη γέμιση
250 γρ. γιαούρτι 2%
300 γρ. φράουλες
1κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
3 κ.σ. άχνη
λίγη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό και μαζί με όλα τα
υλικά για το κέικ βάζουμε στο μπολ του μίξερ.
Χτυπάμε 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε πολύ καλά
βουτυρωμένη φόρμα για κέικ με διάμετρο 20 εκ.
Το κέικ δεν είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται μικρή
φόρμα για να γίνει φουσκωτό,ώστε να μπορεί στη
συνέχεια να γεμίσει με το μείγμα της γέμισης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 50-60 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο.
Στο μεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά της γέμισης
στο μούλτι.Σε περίπτωση που οι φράουλες δεν είναι
πολύ γλυκές προσθέτουμε στη σάλτσα μας και λίγη
άχνη μέχρι να τη φέρουμε στα μέτρα μας.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν ψηθεί το κέικ,το βγάζουμε από το φούρνο,το
αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το βγάζουμε
σε σχάρα να κρυώσει.
Κόβουμε μια φέτα από το επάνω μέρος και αφαιρούμε
με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το εσωτερικό του,
προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον πάτο του.
Γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε
με τη φέτα που είχαμε κόψει στην αρχή.
Πασπαλίζουμε με άχνη και διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες!
Φυλλάσσουμε το γλυκό,σκεπασμένο μέσα σε κώδονα,στο ψυγείο.
Αν θέλουμε,δεν το γεμίζουμε και το αφήνουμε όπως είναι.
Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε ένα υπέροχο κέικ μόκας.
Δοκιμάστε και τις δύο εκδοχές και θα ενθουσιαστείτε!!!
Υλικά
225 γρ. βούτυρο(μαλακό εκτός ψυγείου)
225 γρ. ζάχαρη
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά χτυπημένα
2κ.γ. καφέ στιγμής διαλυμένο σε
1κ.σ. νερό
για τη γέμιση
250 γρ. γιαούρτι 2%
300 γρ. φράουλες
1κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
3 κ.σ. άχνη
λίγη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό και μαζί με όλα τα
υλικά για το κέικ βάζουμε στο μπολ του μίξερ.
Χτυπάμε 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε πολύ καλά
βουτυρωμένη φόρμα για κέικ με διάμετρο 20 εκ.
Το κέικ δεν είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται μικρή
φόρμα για να γίνει φουσκωτό,ώστε να μπορεί στη
συνέχεια να γεμίσει με το μείγμα της γέμισης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 50-60 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο.
Στο μεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά της γέμισης
στο μούλτι.Σε περίπτωση που οι φράουλες δεν είναι
πολύ γλυκές προσθέτουμε στη σάλτσα μας και λίγη
άχνη μέχρι να τη φέρουμε στα μέτρα μας.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν ψηθεί το κέικ,το βγάζουμε από το φούρνο,το
αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το βγάζουμε
σε σχάρα να κρυώσει.
Κόβουμε μια φέτα από το επάνω μέρος και αφαιρούμε
με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το εσωτερικό του,
προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον πάτο του.
Γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε
με τη φέτα που είχαμε κόψει στην αρχή.
Πασπαλίζουμε με άχνη και διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες!
Φυλλάσσουμε το γλυκό,σκεπασμένο μέσα σε κώδονα,στο ψυγείο.
Αν θέλουμε,δεν το γεμίζουμε και το αφήνουμε όπως είναι.
Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε ένα υπέροχο κέικ μόκας.
Δοκιμάστε και τις δύο εκδοχές και θα ενθουσιαστείτε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου