Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κέικ έκπληξη με φράουλα!

Ένα γλυκό πραγματική έκπληξη!!!

SV103097

Υλικά
225 γρ. βούτυρο(μαλακό εκτός ψυγείου)
225 γρ. ζάχαρη
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά χτυπημένα
2κ.γ. καφέ στιγμής διαλυμένο σε
1κ.σ. νερό

για τη γέμιση
250 γρ. γιαούρτι 2%
300 γρ. φράουλες
1κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
3 κ.σ. άχνη

λίγη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό και μαζί με όλα τα
υλικά για το κέικ βάζουμε στο μπολ του μίξερ.

SV103051

Χτυπάμε 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.

SV103052

Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε πολύ καλά
βουτυρωμένη φόρμα για κέικ με διάμετρο 20 εκ.
Το κέικ δεν είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται μικρή
φόρμα για να γίνει φουσκωτό,ώστε να μπορεί στη
συνέχεια να γεμίσει με το μείγμα της γέμισης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς για 50-60 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο.

SV103053

Στο μεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά της γέμισης
στο μούλτι.Σε περίπτωση που οι φράουλες δεν είναι
πολύ γλυκές προσθέτουμε στη σάλτσα μας και λίγη
άχνη μέχρι να τη φέρουμε στα μέτρα μας.

SV103054

Βάζουμε στο ψυγείο.

SV103055

Όταν ψηθεί το κέικ,το βγάζουμε από το φούρνο,το
αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το βγάζουμε
σε σχάρα να κρυώσει.

SV103058

Κόβουμε μια φέτα από το επάνω μέρος και αφαιρούμε
με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το εσωτερικό του,
προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον πάτο του.

SV103062

Γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε
με τη φέτα που είχαμε κόψει στην αρχή.

SV103064

SV103065

Πασπαλίζουμε με άχνη και διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες!

SV103080

Φυλλάσσουμε το γλυκό,σκεπασμένο μέσα σε κώδονα,στο ψυγείο.

SV103099

Αν θέλουμε,δεν το γεμίζουμε και το αφήνουμε όπως είναι.
Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε ένα υπέροχο κέικ μόκας.
Δοκιμάστε και τις δύο εκδοχές και θα ενθουσιαστείτε!!!

SV103100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...