Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ένα
νηστήσιμο κέικ,τόσο αφράτο και
τόσο ζουμερό!!
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα τριμμένο καρότο
1 κούπα τριμμένο μήλο
1 κούπα κοπανισμένα καρύδια
3/4 κούπας λάδι
21/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1κ.γ. σόδα(κοφτή)
χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Για τη συνταγή αυτή δεν χρειάζεται μίξερ.
Χτυπάμε για λίγο,με το σύρμα, το λάδι με τη ζάχαρη.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και
αδειάζουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε καλά στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα αλειμμένη με φυτική
μαργαρίνη και ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.Στολίζουμε όπως μας αρέσει!
νηστήσιμο κέικ,τόσο αφράτο και
τόσο ζουμερό!!
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα τριμμένο καρότο
1 κούπα τριμμένο μήλο
1 κούπα κοπανισμένα καρύδια
3/4 κούπας λάδι
21/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1κ.γ. σόδα(κοφτή)
χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Για τη συνταγή αυτή δεν χρειάζεται μίξερ.
Χτυπάμε για λίγο,με το σύρμα, το λάδι με τη ζάχαρη.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και
αδειάζουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε καλά στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα αλειμμένη με φυτική
μαργαρίνη και ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.Στολίζουμε όπως μας αρέσει!
iperoxo ke evkolo gliko
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο, διότι εμένα στα 45 λεπτά μου βγήκε άψητο στη μέση.
ΑπάντησηΔιαγραφή