Τραγανά και πεντανόστιμα!!!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
λίγες σταφίδες
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τις σταφίδες.
Ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας σε ελαφρά αλευρωμένη
επιφάνεια και με κουπ-πατ κόβουμε μπισκοτάκια.
Αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς
για περίπου 15-20 λεπτά,να ροδίσουν οι άκρες.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
ΣΗΜ:Για να μη γίνουν σκληρά τα μπισκοτάκια μας δεν τα
παραζυμώνουμε και δεν τα ψήνουμε περισσότερο από όσο πρέπει!!!
Επίσης,καλό είναι να φροντίσουμε οι σταφίδες να είναι καλυμμένες από ζυμάρι,
όσο αυτό είναι δυνατό.
Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
λίγες σταφίδες
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τις σταφίδες.
Ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας σε ελαφρά αλευρωμένη
επιφάνεια και με κουπ-πατ κόβουμε μπισκοτάκια.
Αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς
για περίπου 15-20 λεπτά,να ροδίσουν οι άκρες.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
ΣΗΜ:Για να μη γίνουν σκληρά τα μπισκοτάκια μας δεν τα
παραζυμώνουμε και δεν τα ψήνουμε περισσότερο από όσο πρέπει!!!
Επίσης,καλό είναι να φροντίσουμε οι σταφίδες να είναι καλυμμένες από ζυμάρι,
όσο αυτό είναι δυνατό.
θα τα φτιαξω σημερα ευχη να γινουν νοστημα...
ΑπάντησηΔιαγραφή