Αν σας αρέσουν τα σιροπιαστά
θα το λατρέψετε!!
Yλικά
1 1/2 κούπας ζάχαρη
2 1/2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα τρούφα
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
4 αβγά
1 μπέικιν
1 βανίλια
για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
για την επικάλυψη
1 κουβερτούρα
4-5 κ.σ. ζεστό νερό
1 κ.σ σπορέλαιο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μπολ του μίξερ,
εκτός από το ινδοκάρυδο και την τρούφα.
Χτυπάμε για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και την
τρούφα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει,
περίπου 40'.
Αφήνουμε το γλυκό μας να σταθεί 10 λεπτά και το
βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5'.
Βάζουμε το κρύο κέικ πάλι μέσα στη φόρμα που το
ψήσαμε.Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι και
περιμένουμε να το τραβήξει όλο.
Βγάζουμε το γλυκό σε πιατέλα.Λιώνουμε την
κουβερτούρα σε μπεν μαρί,προσθέτουμε λίγο ζεστό
νερό,το σπορέλαιο και καλύπτουμε το γλυκό.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει και σερβίρουμε.
θα το λατρέψετε!!
Yλικά
1 1/2 κούπας ζάχαρη
2 1/2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα τρούφα
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
4 αβγά
1 μπέικιν
1 βανίλια
για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
για την επικάλυψη
1 κουβερτούρα
4-5 κ.σ. ζεστό νερό
1 κ.σ σπορέλαιο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο μπολ του μίξερ,
εκτός από το ινδοκάρυδο και την τρούφα.
Χτυπάμε για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και την
τρούφα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει,
περίπου 40'.
Αφήνουμε το γλυκό μας να σταθεί 10 λεπτά και το
βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5'.
Βάζουμε το κρύο κέικ πάλι μέσα στη φόρμα που το
ψήσαμε.Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι και
περιμένουμε να το τραβήξει όλο.
Βγάζουμε το γλυκό σε πιατέλα.Λιώνουμε την
κουβερτούρα σε μπεν μαρί,προσθέτουμε λίγο ζεστό
νερό,το σπορέλαιο και καλύπτουμε το γλυκό.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου