Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μπριζόλες χοιρινές κρασάτες

Καλή μας όρεξη!!! 
DSC_0019
Yλικά
3-4 μπριζόλες χοιρινές
1 κουταλιά του τσαγιού τριμμένο ξερό δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 κούπα κρασί άσπρο αρετσίνωτο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

λεμόνι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Λαδώνουμε ελαφρά τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές.

DSC_0001

Ζεσταίνουμε καλά την κατσαρόλα μας και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες να ροδίσουν για λίγα
λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

 DSC_0002

Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο,το σκόρδο,το δενδρολίβανο
και το αλατοπίπερο.

DSC_0004

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία της εστίας στο ελάχιστο,σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το
καπάκι και σιγοψήνουμε τις μπριζόλες ώσπου να μαλακώσουν καλά.
Σερβίρουμε με μπόλικο στυμμένο λεμόνι,κροκέτες πατάτας ή τηγανιτές,πιλάφι ή ό,τι άλλο
μας αρέσει.


DSC_0020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...