Καλή μας
όρεξη!!!
Yλικά
3-4 μπριζόλες χοιρινές
1 κουταλιά του τσαγιού τριμμένο ξερό δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 κούπα κρασί άσπρο αρετσίνωτο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Λαδώνουμε ελαφρά τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές.
Ζεσταίνουμε καλά την κατσαρόλα μας και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες να ροδίσουν για λίγα
λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο,το σκόρδο,το δενδρολίβανο
και το αλατοπίπερο.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία της εστίας στο ελάχιστο,σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το
καπάκι και σιγοψήνουμε τις μπριζόλες ώσπου να μαλακώσουν καλά.
Σερβίρουμε με μπόλικο στυμμένο λεμόνι,κροκέτες πατάτας ή τηγανιτές,πιλάφι ή ό,τι άλλο
μας αρέσει.
Yλικά
3-4 μπριζόλες χοιρινές
1 κουταλιά του τσαγιού τριμμένο ξερό δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 κούπα κρασί άσπρο αρετσίνωτο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Λαδώνουμε ελαφρά τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές.
Ζεσταίνουμε καλά την κατσαρόλα μας και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες να ροδίσουν για λίγα
λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο,το σκόρδο,το δενδρολίβανο
και το αλατοπίπερο.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία της εστίας στο ελάχιστο,σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το
καπάκι και σιγοψήνουμε τις μπριζόλες ώσπου να μαλακώσουν καλά.
Σερβίρουμε με μπόλικο στυμμένο λεμόνι,κροκέτες πατάτας ή τηγανιτές,πιλάφι ή ό,τι άλλο
μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου