Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Χταποδάκι κρασάτο

Η απλούστερη των συνταγών!!!
SV102358

Υλικά

1 χταπόδι γύρω στα 2 κιλά
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο ξίδι
1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
μερικούς κόκκους πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο επάνω στο
μάτι να ζεσταθεί καλά.Ρίχνουμε μέσα το καθαρισμένο
και πολύ καλά πλυμένο χταπόδι μαζί με το σκόρδο,
το δαφνόφυλλο και τους κόκκους από το πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε
για 5-10 λεπτά.

SV102355

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι,το ξίδι και το κρασί.
Σκεπάζουμε και πάλι με το καπάκι και σε μέτρια
φωτιά μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.

SV102357

Το φαγητό αμς είναι έτοιμο!Το σερβίρουμε με λευκό πιλάφι ή πατάτες
τηγανιτές και μπόλικη από τη σαλτσούλα του!

SV102362

Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...