Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ανάποδο κέικ ανανά

Ακόμη και αν δε σας αρέσει ο ανανάς,αξίζει
να το δοκιμάσετε!!!
DSCN7753

Υλικά
για την καραμέλα
1 κούπα καστανή ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 κονσέρβα ανανά στραγγισμένη

για το μείγμα του κέικ
1 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
58 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
50 γρ. σκόνη αμύγδαλου
4 μεγάλα αβγά
2-3 βανίλιες
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος light
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κ.γ.αλάτι
3/4 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το βούτυρο.

DSCN7734

Τα βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και
σχηματιστούν φούσκες στην επιφάνεια του μείγματος.
Από τη στιγμή που θα λιώσει η ζάχαρη δεν ακατεύουμε ξανά το μείγμα.
Αδειάζουμε την καραμέλα σε ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.και ύψος 10 εκ.

DSCN7737

Αραδιάζουμε πάνω από την καραμέλα τις φέτες του ανανά.

DSCN7739
              
Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια,τη σκόνη του αμύγδαλου,το αλάτι
και το baking σε μπολ.

DSCN7736

Χτυπάμε με το μίξερ σε άλλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη
να αφρατέψουν.

DSCN7735

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά χτυπώντας καλά μετά από κάθε
προσθήκη.

DSCN7741

Βάζουμε στο μείγμα τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο.

DSCN7743

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος εναλλάξ
σε 2 δόσεις χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

DSCN7744


DSCN7745

Αδειάζουμε το κέικ μέσα στη φόρμα.

DSCN7746

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς
για περίπου 55-60 λεπτά,δοκιμάζοντας πάντα με μια
οδοντογλυφίδα για να δούμε αν το γλυκό μας είναι έτοιμο.

DSCN7747

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το
αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

DSCN7760
Σερβίρουμε!
Συνταγές..9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...