Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κεφτεδάκια χωρίς αβγό με σάλτσα ντομάτας


Δε σας λέω τίποτα….
Όνειρο!!!!
Συνταγές..2

Υλικά
450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα
αλάτι,πιπέρι

5 κ.σ. νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα ντομάτας
2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕκτέλεσηΒάζουμε όλα τα υλικά μας σε μπολ και ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια μας
προσθέτοντας σιγά σιγά τις 5 κουταλιές νερό.

DSCN8068

DSCN8069

Βρέχουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια.

DSCN8070

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για λίγο τους κεφτέδες,ίσα να
πάρουν χρώμα.Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

DSCN8074

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά  και  αφήνουμε να πάρουν μια
δυο βράσεις.
Ρίχνουμε μέσα και τελειώνουμε το μαγείρεμα των κεφτέδων,
βράζοντας μαζί με τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.

DSCN8076

Σερβίρουμε με λευκό πιλάφι,πατάτες ή ακόμη και με μακαρονάδα.
Ίσως οι πιο αφράτοι κεφτέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

DSCN8082

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...