΄Αλλο φρούτο!!!
Υλικά
1 κιλό κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια,κομμένα στα δύο
ή σε φέτες ανάλογα με το γούστο μας
800 γρ. ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
1 βανίλια ή μερικές σταγόνες εσάνς αμυγδάλου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πρώτα απ’ όλα βάζουμε στο ψυγείο μας ένα πιατάκι που θα
το χρησιμοποιήσουμε για να ελέγξουμε πότε η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο (τύπου Fissler).
Ανάβουμε την εστία μας στο δυνατό π.χ. αν είναι από το 1 έως το 3,στο 3
και βράζουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο 2 και βράζουμε τη μαρμελάδα
ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα.
Αφαιρούμε από την επιφάνεια τον αφρό που σχηματίζεται.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να δέσει η μαρμελάδα μας δεν
είναι πάνω από 50 λεπτά.
Βγάζουμε το πιατάκι που βάλαμε στο ψυγείο και ρίχνουμε
λίγη μαρμελάδα.Αφήνουμε να σταθεί 1-2 λεπτά και
κάνουμε μια δαχτυλιά στο κέντρο της από πάνω μέχρι κάτω.
Αν το σιρόπι ενωθεί,συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Αν όχι,είναι έτοιμη.
Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα,αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Τα κλείνουμε με καινούργια καπάκια,τα γυρίζουμε ανάποδα και τα
αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Επειδή το άρωμα που έχουν τα κεράσια είναι ανεπαίσθητο,
αν θέλουμε,προς στο τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1 βανίλια
για το άρωμα ή μερικές μόνο σταγόνες απόσταγμα αμυγδάλου
(υπάρχει στα σ/μ) που του ταιριάζει πολύ!
Υλικά
1 κιλό κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια,κομμένα στα δύο
ή σε φέτες ανάλογα με το γούστο μας
800 γρ. ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
1 βανίλια ή μερικές σταγόνες εσάνς αμυγδάλου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πρώτα απ’ όλα βάζουμε στο ψυγείο μας ένα πιατάκι που θα
το χρησιμοποιήσουμε για να ελέγξουμε πότε η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο (τύπου Fissler).
Ανάβουμε την εστία μας στο δυνατό π.χ. αν είναι από το 1 έως το 3,στο 3
και βράζουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο 2 και βράζουμε τη μαρμελάδα
ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα.
Αφαιρούμε από την επιφάνεια τον αφρό που σχηματίζεται.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να δέσει η μαρμελάδα μας δεν
είναι πάνω από 50 λεπτά.
Βγάζουμε το πιατάκι που βάλαμε στο ψυγείο και ρίχνουμε
λίγη μαρμελάδα.Αφήνουμε να σταθεί 1-2 λεπτά και
κάνουμε μια δαχτυλιά στο κέντρο της από πάνω μέχρι κάτω.
Αν το σιρόπι ενωθεί,συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Αν όχι,είναι έτοιμη.
Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα,αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Τα κλείνουμε με καινούργια καπάκια,τα γυρίζουμε ανάποδα και τα
αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Επειδή το άρωμα που έχουν τα κεράσια είναι ανεπαίσθητο,
αν θέλουμε,προς στο τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1 βανίλια
για το άρωμα ή μερικές μόνο σταγόνες απόσταγμα αμυγδάλου
(υπάρχει στα σ/μ) που του ταιριάζει πολύ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου