Γιαουρτονοστιμιές!!!
Υλικά
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. καρότο τριμμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
αλάτι,πιπέρι
επιπλέον ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το γιαούρτι και το αφήνουμε
στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο και το
περιχύνουμε με το λάδι.Αφήνουμε να σταθεί 5-6 λεπτά
ανακατεύοντάς το σε αυτό το διάστημα 4-5 φορές με
ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το καρότο στο γιαούρτι και προσθέτουμε
και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μεταξύ τους.
Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον (όσο περισσότερο
τόσο καλύτερα),για να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
ΣΗΜ:Αυτή η σαλάτα είναι παραδοσιακή συνταγή της τούρκικης κουζίνας
και φτιάχνεται με διάφορους τρόπους.
Ένας από αυτούς τη θέλει με πρόβειο γιαούρτι,που το αφήνουμε να
σταθεί μία ώρα σε τούλι να στραγγίσει.
Ένας άλλος θέλει να σοτάρουμε τα καρότα μέσα σε 1κ.σ. ελαιόλαδο και
αφού κρυώσουν να τα προσθέσουμε στο γιαούρτι μαζί με το σκόρδο,το αλάτι,
ελάχιστο λεμόνι και να σερβίρουμε πασπαλίζοντας με γλυκιά πάπρικα.
Εδώ εγώ σας τη δίνω σε πιο απλή μορφή και φυσικά πιο γρήγορη όπως
ακριβώς τη φτιάχνω στο σπίτι μου.
Είναι πεντανόστιμη και δροσερή και πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Υλικά
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. καρότο τριμμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
αλάτι,πιπέρι
επιπλέον ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το γιαούρτι και το αφήνουμε
στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο και το
περιχύνουμε με το λάδι.Αφήνουμε να σταθεί 5-6 λεπτά
ανακατεύοντάς το σε αυτό το διάστημα 4-5 φορές με
ένα κουτάλι.
Αδειάζουμε το καρότο στο γιαούρτι και προσθέτουμε
και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μεταξύ τους.
Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον (όσο περισσότερο
τόσο καλύτερα),για να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
ΣΗΜ:Αυτή η σαλάτα είναι παραδοσιακή συνταγή της τούρκικης κουζίνας
και φτιάχνεται με διάφορους τρόπους.
Ένας από αυτούς τη θέλει με πρόβειο γιαούρτι,που το αφήνουμε να
σταθεί μία ώρα σε τούλι να στραγγίσει.
Ένας άλλος θέλει να σοτάρουμε τα καρότα μέσα σε 1κ.σ. ελαιόλαδο και
αφού κρυώσουν να τα προσθέσουμε στο γιαούρτι μαζί με το σκόρδο,το αλάτι,
ελάχιστο λεμόνι και να σερβίρουμε πασπαλίζοντας με γλυκιά πάπρικα.
Εδώ εγώ σας τη δίνω σε πιο απλή μορφή και φυσικά πιο γρήγορη όπως
ακριβώς τη φτιάχνω στο σπίτι μου.
Είναι πεντανόστιμη και δροσερή και πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσετε!
πολύ δροσερή σαλάτα. Αξίζει η δοκιμή.
ΑπάντησηΔιαγραφή