Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κέικ κακάο με γλάσο μόκας

Πάμε για καφέ;
DSCN0064 

Υλικά
2 1/2 κούπας αλεύρι
2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα βουτυρόγαλα
1 3/4 κούπας ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας κακάο

για το γλάσο
3/4 κούπας βούτυρο μαλακό
450 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/4 κούπας κακάο
3/4 κούπας παγωμένο καφέ (3/4 κούπας παγωμένο νερό
ανακατεμένο με 1 1/2 κ.γ. νες καφέ)


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ αλεύρι,σόδα,αλάτι.

 DSCN0024           

Ανακατεύουμε βουτυρόγαλα με λάδι σε άλλο.

DSCN0026

Σε μπολ χτυπάμε αβγά με ζάχαρη να αφρατέψουν.Χαμηλώνοντας
την ταχύτητα προσθέτουμε το κακάο.

DSCN0025


DSCN0027

Βάζουμε εναλλάσοντας τα 2 πρώτα μείγματα,χτυπώντας μετά από
κάθε προσθήκη.


DSCN0028


DSCN0029

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 32 εκ.

DSCN0030

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για
περίπου 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Χτυπάμε στη μεσαία τα χύτητα του μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει.

DSCN0031

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ενναλάξ τη ζάχαρη
που έχουμε ανακατέψει με το κακάο και τον καφέ.

DSCN0032

DSCN0033

Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ.

DSCN0034

Αφήνουμε να σταθεί λίγο ακόμη και να στερεοποιηθεί.Κόβουμε σε τρίγωνα ή
τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

 DSCN0061

ΣΗΜ: Για να φτιάξετε βουτυρόγαλα σε περίπτωση που δεν έχετε στο σπίτι,
μετρήστε μία κούπα γάλα,αφαιρέστε από αυτό μια κουταλιά σούπας και
συμπληρώστε μια κουταλιά σούπας λεμόνι.
Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να σταθεί 2 λεπτά.

DSCN0054

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...