Πάμε για καφέ;
Υλικά
2 1/2 κούπας αλεύρι
2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα βουτυρόγαλα
1 3/4 κούπας ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας κακάο
για το γλάσο
3/4 κούπας βούτυρο μαλακό
450 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/4 κούπας κακάο
3/4 κούπας παγωμένο καφέ (3/4 κούπας παγωμένο νερό
ανακατεμένο με 1 1/2 κ.γ. νες καφέ)
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ αλεύρι,σόδα,αλάτι.
Ανακατεύουμε βουτυρόγαλα με λάδι σε άλλο.
Σε μπολ χτυπάμε αβγά με ζάχαρη να αφρατέψουν.Χαμηλώνοντας
την ταχύτητα προσθέτουμε το κακάο.
Βάζουμε εναλλάσοντας τα 2 πρώτα μείγματα,χτυπώντας μετά από
κάθε προσθήκη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 32 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για
περίπου 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Χτυπάμε στη μεσαία τα χύτητα του μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ενναλάξ τη ζάχαρη
που έχουμε ανακατέψει με το κακάο και τον καφέ.
Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο ακόμη και να στερεοποιηθεί.Κόβουμε σε τρίγωνα ή
τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
ΣΗΜ: Για να φτιάξετε βουτυρόγαλα σε περίπτωση που δεν έχετε στο σπίτι,
μετρήστε μία κούπα γάλα,αφαιρέστε από αυτό μια κουταλιά σούπας και
συμπληρώστε μια κουταλιά σούπας λεμόνι.
Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να σταθεί 2 λεπτά.
Υλικά
2 1/2 κούπας αλεύρι
2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα βουτυρόγαλα
1 3/4 κούπας ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας κακάο
για το γλάσο
3/4 κούπας βούτυρο μαλακό
450 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/4 κούπας κακάο
3/4 κούπας παγωμένο καφέ (3/4 κούπας παγωμένο νερό
ανακατεμένο με 1 1/2 κ.γ. νες καφέ)
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ αλεύρι,σόδα,αλάτι.
Ανακατεύουμε βουτυρόγαλα με λάδι σε άλλο.
Σε μπολ χτυπάμε αβγά με ζάχαρη να αφρατέψουν.Χαμηλώνοντας
την ταχύτητα προσθέτουμε το κακάο.
Βάζουμε εναλλάσοντας τα 2 πρώτα μείγματα,χτυπώντας μετά από
κάθε προσθήκη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 32 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για
περίπου 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Χτυπάμε στη μεσαία τα χύτητα του μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ενναλάξ τη ζάχαρη
που έχουμε ανακατέψει με το κακάο και τον καφέ.
Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ.
Αφήνουμε να σταθεί λίγο ακόμη και να στερεοποιηθεί.Κόβουμε σε τρίγωνα ή
τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
ΣΗΜ: Για να φτιάξετε βουτυρόγαλα σε περίπτωση που δεν έχετε στο σπίτι,
μετρήστε μία κούπα γάλα,αφαιρέστε από αυτό μια κουταλιά σούπας και
συμπληρώστε μια κουταλιά σούπας λεμόνι.
Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να σταθεί 2 λεπτά.
Βουτυρόγαλα;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή;
Αριάνι Γιάννη.
ΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
Α.