Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τούρτα Bounty

Μια φανταστική τούρτα από τη Γερμανία!

Συνταγές..26 

Υλικά
για τη βάση
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
1/4 κούπας γάλα
3 κ.σ. κακάο
200 γρ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ. baking powder
4 αβγά

για την κρέμα
1/2 κιλού γάλα (500ml)
200 γρ. βούτυρο
6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ινδοκάρυδο

για την επικάλυψη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα)
150 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο


Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

DSCN5958

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

DSCN5959

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά

DSCN5960

DSCN5961

και χτυπάμε 3-4 λεπτά ακόμη.

DSCN5962

Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30x40εκ.

DSCN5963

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!

DSCN5983

Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λίτρο γάλα να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

DSCN5982

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη και το ινδοκάρυδο.Ανακατεύουμε να
πήξει η κρέμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

 
DSCN5984

Αδειάζουμε το ζεστό περιεχόμενο της κατσαρόλας στο κρύο παντεσπάνι.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.

DSCN5985

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το εβαπορέ και το αδειάζουμε σε μπολ στο
οποίο έχουμε βάλει τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει.
Αδειάζουμε πάνω στην κρέμα και στρώνουμε την επιφάνεια.

DSCN6005

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

Συνταγές..22

2 σχόλια:

  1. εξαιρετικη γευση,μονο που η κρεμα ξεκολαγε κατα το σερβιρισμα απο το παντεσπανι,υπαρχει καποιο μυστικο για να μην συνβαινει αυτο? ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα! Ηθελα να ρωτησω,μπορω να το φτιαξω σε κυκλικη φορμα ψησιματος με αποσπωμενη βαση κ πλαϊνα κ μικροτερες διαστασεις; Αλλαζει κατι στο χρονο ψησιματος φανταζομαι αλλα κατα ποσο; Ηθελα να το κανω σε κυκλικη τουρτα γενεθλιων γι'αυτο ρωταω. Ευχαριστω εκ των προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...