Μια φανταστική τούρτα από τη Γερμανία!
Υλικά
για τη βάση
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
1/4 κούπας γάλα
3 κ.σ. κακάο
200 γρ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ. baking powder
4 αβγά
για την κρέμα
1/2 κιλού γάλα (500ml)
200 γρ. βούτυρο
6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ινδοκάρυδο
για την επικάλυψη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα)
150 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
και χτυπάμε 3-4 λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30x40εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λίτρο γάλα να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη και το ινδοκάρυδο.Ανακατεύουμε να
πήξει η κρέμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αδειάζουμε το ζεστό περιεχόμενο της κατσαρόλας στο κρύο παντεσπάνι.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το εβαπορέ και το αδειάζουμε σε μπολ στο
οποίο έχουμε βάλει τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει.
Αδειάζουμε πάνω στην κρέμα και στρώνουμε την επιφάνεια.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
Υλικά
για τη βάση
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
1/4 κούπας γάλα
3 κ.σ. κακάο
200 γρ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ. baking powder
4 αβγά
για την κρέμα
1/2 κιλού γάλα (500ml)
200 γρ. βούτυρο
6 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ινδοκάρυδο
για την επικάλυψη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος (ή κουβερτούρα)
150 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
και χτυπάμε 3-4 λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε το χτυπημένο μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30x40εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό λίτρο γάλα να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι,τη ζάχαρη και το ινδοκάρυδο.Ανακατεύουμε να
πήξει η κρέμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αδειάζουμε το ζεστό περιεχόμενο της κατσαρόλας στο κρύο παντεσπάνι.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το εβαπορέ και το αδειάζουμε σε μπολ στο
οποίο έχουμε βάλει τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει.
Αδειάζουμε πάνω στην κρέμα και στρώνουμε την επιφάνεια.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
εξαιρετικη γευση,μονο που η κρεμα ξεκολαγε κατα το σερβιρισμα απο το παντεσπανι,υπαρχει καποιο μυστικο για να μην συνβαινει αυτο? ευχαριστω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα! Ηθελα να ρωτησω,μπορω να το φτιαξω σε κυκλικη φορμα ψησιματος με αποσπωμενη βαση κ πλαϊνα κ μικροτερες διαστασεις; Αλλαζει κατι στο χρονο ψησιματος φανταζομαι αλλα κατα ποσο; Ηθελα να το κανω σε κυκλικη τουρτα γενεθλιων γι'αυτο ρωταω. Ευχαριστω εκ των προτερων!
ΑπάντησηΔιαγραφή