Μην πείτε ΟΧΙ σε αυτό το πιάτο!!!
Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι ή φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
500 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι,άσπρο πιπέρι
2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο καλής ποιότητας ή ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.σ. κέτσαπ
4-5 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδα σ' ένα μεγάλο
τηγάνι.Το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά και
προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Είναι σημαντικό να τσιγαρίσουμε το κρέας,μέχρι να
ροδίσει πολύ καλά.
Ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε με ένα σπίρτο να
γίνει φλαμπέ(δυστυχώς δε φαίνεται καλά στη
δεύτερη φωτογραφία).
Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,αλάτι,
πιπέρι,την κέτσαπ και το ταμπάσκο.
Βράζουμε το φαγητό μας,μέχρι να δέσει ελαφρά η
σάλτσα του.
Σερβίρουμε με λευκό πιλάφι.
Συνταγή της φίλης μου Τασούλας.
Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι ή φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
500 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι,άσπρο πιπέρι
2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο καλής ποιότητας ή ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.σ. κέτσαπ
4-5 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδα σ' ένα μεγάλο
τηγάνι.Το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά και
προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Είναι σημαντικό να τσιγαρίσουμε το κρέας,μέχρι να
ροδίσει πολύ καλά.
Ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε με ένα σπίρτο να
γίνει φλαμπέ(δυστυχώς δε φαίνεται καλά στη
δεύτερη φωτογραφία).
Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,αλάτι,
πιπέρι,την κέτσαπ και το ταμπάσκο.
Βράζουμε το φαγητό μας,μέχρι να δέσει ελαφρά η
σάλτσα του.
Σερβίρουμε με λευκό πιλάφι.
Συνταγή της φίλης μου Τασούλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου