Υλικά
1/2 κούπας λάδι
600 γρ. χοιρινό ή μοσχάρι σε κομμάτια μπουκιάς
ή κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. κριθαράκι
1 κουτάκι μπίρα
2 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος αν υπάρχει
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε σκόρδο και κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με την μπίρα και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το μισό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε το
φαγητό να βράσει για περίπου 1-11/2 ώρα αν χρησιμοποιήσουμε χοιρινό
ή μοσχάρι αντίστοιχα ή 35 λεπτά για κοτόπουλο.
Στα μισά του χρόνου μαγειρέματος ανοίγουμε την κατσαρόλα και
προσθέτουμε το κριθαράκι και το υπόλοιπο νερό,αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά
για τον υπόλοιπο χρόνο.Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και εάν
χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.
ΣΗΜ:Προσέξτε πολύ την μπίρα που θα χρησιμοποιήσετε υπάρχουν
κάποιες που αφήνουν πικρή γεύση.
Για σίγουρο αποτέλεσμα βάλτε αυτήν που έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ.
Η συνταγή είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου με ορισμένες αλλαγές.
πολυ ωραια συνταγη θα την δοκιμασω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έκανα με κοτόπουλο και το άρωμα με συνεπήρε!!! Πολλά μπράβο για το blog σου, είναι η πολλοστή φορά που με ξεκολλάει από το :τι μαγειρεύω πάλι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
οταν λετε ζεστο νερο στα υλικα εννοειτε οτι πριν το ριξουμε στην κατσαρολα πρεπει να το εχουμε ζεστανει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι,έτσι ακριβώς διαφορετικά σταματάμε το βρασμό.
ΔιαγραφήΚαλή συνέχεια,
Αλεξάνδρα
επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος μπορώ να βράσω το κρέας στην χύτρα??
ΑπάντησηΔιαγραφήή θα εχω πρόβλημα επειδή θα είναι η μπίρα και θα αφρίζει? (θα κλείσω την χύτρα αφού έχει βράσει το κρέας στην μπύρα και το νερό κανα 5λεπτο)
Ευχαριστώ πολύ...
Έχεις εκπληκτικές συνταγές.. Μπράβο!!
Καλημέρα γλυκιά μου.
ΔιαγραφήΧίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λογάκια.
Δεν έχω μαγειρέψει σχεδόν ποτέ σε χύτρα.
Είναι ένα σκεύος που δεν χρησιμοποιώ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!
Λυπάμαι πραγματικά που δεν μπορώ να σε βοηθήσω!!!!
Να εχεις μια όμορφη μέρα!!!
Α.
ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ , ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ ΓΕΥΣΗ ! ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΙ'ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΡΚΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕϊναι τέλειο φαγητό! Το κάνω με χοιρινό και μου αρέσει πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφή=)
σκεφτομαι να το κανω με φιλετα γλωσσας..
ΑπάντησηΔιαγραφήνα το τολμησω? ή βλακεια?