Ατίθασο αλλά ΤΕΛΕΙΟ!!!
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
375 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο (1 κεσεδάκι)
7 αβγά
2 βανίλιες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και
το αφήνουμε για λίγο.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια συμπληρώνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το
μπέικιν πάουντερ και τέλος τη σοκολάτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ με
διάμετρο 25 εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
220 βαθμούς στην πρώτη από κάτω θέση του φούρνου με
αντιστάσεις πάνω-κάτω,για 15 λεπτά ακριβώς.
Αν θέλουμε με το ίδιο μείγμα να κάνουμε muffins,μοιράζουμε
σε φόρμα για muffins στρωμένη με καραμελόχαρτα το μείγμα
και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο για ακριβώς 7 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και μετά ξεφορμάρουμε.
Είναι καλύτερα να το ξεφορμάρουμε την επόμενη μέρα.
Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε!
Αν θέλουμε,συνοδεύουμε με παγωτό.
Συνταγή της Β.Αλεξιάδου.
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
375 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο (1 κεσεδάκι)
7 αβγά
2 βανίλιες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και
το αφήνουμε για λίγο.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια συμπληρώνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το
μπέικιν πάουντερ και τέλος τη σοκολάτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ με
διάμετρο 25 εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
220 βαθμούς στην πρώτη από κάτω θέση του φούρνου με
αντιστάσεις πάνω-κάτω,για 15 λεπτά ακριβώς.
Αν θέλουμε με το ίδιο μείγμα να κάνουμε muffins,μοιράζουμε
σε φόρμα για muffins στρωμένη με καραμελόχαρτα το μείγμα
και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο για ακριβώς 7 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και μετά ξεφορμάρουμε.
Είναι καλύτερα να το ξεφορμάρουμε την επόμενη μέρα.
Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε!
Αν θέλουμε,συνοδεύουμε με παγωτό.
Συνταγή της Β.Αλεξιάδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου