Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κέικ σουφλέ σοκολάτας

Ατίθασο αλλά ΤΕΛΕΙΟ!!!

DSC01676_thumb1

Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
375 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο (1 κεσεδάκι)
7 αβγά
2 βανίλιες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)

άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και
το αφήνουμε για λίγο.

DSC_0147

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν.

DSC_0149

Στη συνέχεια συμπληρώνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το
μπέικιν πάουντερ και τέλος τη σοκολάτα.

DSC_0150

DSC_0152


DSC_0156

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ με
διάμετρο 25 εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 
220 βαθμούς στην πρώτη από κάτω θέση του φούρνου με
αντιστάσεις πάνω-κάτω,για 15 λεπτά ακριβώς.
Αν θέλουμε με το ίδιο μείγμα να κάνουμε muffins,μοιράζουμε 
σε φόρμα για muffins στρωμένη με καραμελόχαρτα το μείγμα
και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο για ακριβώς 7 λεπτά.
 

DSC_0158

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και μετά ξεφορμάρουμε.
Είναι καλύτερα να το ξεφορμάρουμε την επόμενη μέρα.

DSC_0023

Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε!
Αν θέλουμε,συνοδεύουμε με παγωτό.

DSC01683_thumb25


Συνταγή της Β.Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...