Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κρέπες σοκολάτας

Φτιαγμένες με ελάχιστα υλικά,θα αφήσουν
τη σφραγίδα τους στη γευστική μας μνήμη!!!

DSC_0017

Υλικά
για 4-5 κρέπες
100 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
300 ml. γάλα


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 3 πρώτα από τα υλικά.Ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.

DSC_0001

Προσθέτουμε το χτυπημένο αβγό.

DSC_0002

Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας
μαλακός χυλός.

DSC_0004

Αφήνουμε να σταθεί 20 λεπτά στο ψυγείο.

DSC_0005

Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ζεστάνει καλά και αν χρειάζεται έχουμε
λαδώσει πολύ ελαφρά,βάζουμε μια κουταλιά (χρησιμοποιούμε την κουτάλα με
την οποία σερβίρουμε τις σούπες) από το μείγμα.
  
DSC_0006

Αφήνουμε να ψηθεί περίπου 50 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό και γυρίζουμε
από την άλλη με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

DSC_0008

Βγάζουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να τελειώσει.
Γεμίζουμε τις κρέπες με Nutella ή όποια γλυκιά γέμιση μας αρέσει.

DSC_0009

Αν μας μείνουν κρέπες(που δεν υπάρχει περίπτωση!!!), βάζουμε σε
σακούλα τροφίμων και φυλάσσουμε στην κατάψυξη αν αργήσουμε να τις
χρησιμοποιήσουμε ή στη συντήρηση αν πρόκειται να τις καταναλώσουμε
σύντομα.

DSC_0027

1 σχόλιο:

  1. Μόλις τις έκανα!Έγιναν 5 μεγάλες,λεπτές κρέπες και τις γέμισα με nutella.Eάν συνοδευτούν με μπανάνα ή φράουλα φαντάζομαι να είναι ακόμα πιο καλές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...