Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μπαρμπούνια λεμονάτα στο φούρνο

Ψαράκι μου μυρίζει και
ποιος…το ψήνει στο φούρνο;


DSC013351_thumb26

Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια
αλάτι,αλεύρι,λάδι
το χυμό 2 λεμονιών
μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Πασπαλίστε τα μπαρμπούνια με αλάτι κι αλευρώστε τα.

DSC01328[1]

DSC01330[1]

Στρώστε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί φούρνου και
λαδώστε το.
Βουτήξτε ένα-ένα τα μπαρμπούνια σε λάδι κι αραδιάστε
τα μέσα στο ταψί.

DSC01331[1]

Περιχύστε τα με το χυμό των λεμονιών και πασπαλίστε
τα με πιπέρι.

DSC01332[1]

Σκεπάστε τα με αντικολλητικό χαρτί φούρνου λαδωμένο
και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά.

DSC01333[1]

Αφαιρέστε το χαρτί από επάνω και γυρίστε στο γκριλ για
λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάλτε τα σε πιατέλα και σουρώστε τη σάλτσα τους
ανακατεύοντας τη με τον μαϊντανό.

DSC01334[1]

Περιχύστε με αυτή τα μπαρμπούνια
Σερβίρονται ζεστά!
Γίνονται πολύ νόστιμα και φέρνουν στη γεύση όταν τα τρως τα τηγανιτά!

DSC01336[1]

Τη συνταγή έφτιαξε και μου έστειλε η φίλη μου Νόπη.
Πηγή:Β.Αλεξιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...